Zeewolde roept massale openlucht-seks een halt toe

Zeewolde is ‘the place to be’ als je van seks in de buitenlucht bent. En dat was afgelopen week met het extreem mooie septemberweer goed te merken.

De gemeente in de Noordoostpolder is het nu zat en neemt maatregelen tegen dit ‘sekstoerisme’ aan de Rassenbeekweg………………

Er komt een parkeerverbod voor langs de weg en de parkeerplaats wordt afgesloten. Verder overweegt de gemeente een bord te plaatsen met de tekst ‘naaktheid en seks in het openbaar hier verboden’.

Dat laatste geldt trouwens voor het totale grondgebied van Zeewolde. “Maar dat terzijde”, zegt wethouder Gerben Dijksterhuis. De maatregelen gaan per direct in verzekert hij. De gemeente stelt hiervoor ruim €17.000,- beschikbaar. Dat maakt het mogelijk de bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) meer uren in te zetten voor controle. Deze vindt deels plaats door de eigen boa’s van de gemeente, deels door samenwerking met politie en Staatsbosbeheer. “Zonodig huren we extra capaciteit in,” aldus Dijksterhuis.

De eigenaars van camping ‘De Wielewaal’ reageren enthousiast op gemeentelijke maatregelen. “Fantastisch! Onwijs blij mee.” De overlast aan de Rassenbeekweg is drastisch toegenomen na het sluiten van ‘Het Zilverstrand’ bij Almere. “Van de week weer, met dat mooie weer, het is heel heftig!”, verzucht men daar.

Locaties waar sekstoerisme in de open lucht plaatvindt, liggen vaak nabij nudisten- en/of naturisten-stranden. Zo ook in Zeewolde: de parkeerplaats is mede voor ‘Het Laaksestrand’, waar naaktrecreatie is toegestaan. Voor deze naaktlopers is er een andere, betaalde parkeerplaats, die open blijft. “Voor sekstoeristen is zo’n parkeerplek niet interessant,” meent verantwoordelijk wethouder Gerben Dijksterhuis.

Lees ook:Yab Yum gaat weer open, maar dan als bordeel-museum
Lees ook:Pornoposters teisteren Waddinxveen
Lees ook:Den Haag wil af van massagesalons met happy endings
Lees ook:Den Haag telt 400 manhoeren
Lees ook:Heeft u uw tippel-mileskaart bij u?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>