Als je je piemel niet meer kunt zien, krijg je em ook niet meer omhoog

Heren, check het eens. Kunt u uw geslachtsdeel nog zien terwijl u zelf rechtop staat? Het is te hopen.

Mannen met overgewicht hebben meer kans op erectiestoornissen en libidoverlies, en dat is een voorbode van hart- en vaatziekten binnen 2 tot 5 jaar.

Huisartsen die Viagra of andere erectiemiddelen voorschrijven, zouden de patiĆ«nt in kwestie ook moeten doorsturen naar de cardioloog…….

Tot die conclusie komt uroloog Herman Leliefeld in zijn boek ‘Late-onset hypogonadism, een nieuwe ziekte?’

Hierin beschrijft hij de klachten die kunnen ontstaan door overgewicht.

Voor gevolgen als een hoge bloeddruk, verhoging van het cholesterolgehalte, suikerziekte en hart- en vaatziekten is al veel aandacht, maar toch is het aandeel van mannen met overgewicht in 20 jaar verdubbeld, van 30% naar 60%.

Daarom legt Leliefeld nu de nadruk op seksualiteit: “Ik wil de aanpak van overgewicht via deze die invalshoek doen, als mensen het anders niet willen begrijpen. Seks, ik denk dat mensen daar wel naar luisteren.”

Buikvet breekt namelijk het mannelijke geslachtshormoon af. Een gebrek aan testosteron kan leiden tot afname van spiermassa, botontkalking, slaapstoornissen, stemmingswisselingen, moeheid en zelfs depressie en last but not least: vermindering van de libido, vermindering van de erecties, van de seksuele fantasie en van ochtenderecties, meldt Dr. Lelieveld vandaag in Het Parool.

6% van de mannen rond de 60 jaar heeft een te laag testosterongehalte. Voor leeftijdgenoten met overgewicht die Leliefelds spreekuur bezochten, gold dat voor 30% tot de helft van de gevallen. Ze hadden bijbehorende klachten als libidoverlies en erectiestoornissen.

Problemen met libido zijn een voorbode, aldus Leliefeld. “Mannen met diabetes en ook mannen met hart- of vaatziektes hebben de 2 tot 5 jaar daarvoor reeds erectieproblemen. De diameter van de bloedvaten naar de penis zijn nog maar de helft van die naar de hartslagader; die gaan het eerst dichtzitten. Dat zie je ook bij rokers.”

Leliefeld pleit ervoor meteen een hartfilm te maken en het cholesterol en testosteron te bepalen als een man met overgewicht last heeft van erectiestoornissen.

Voorlichtingsvideo erectiestoornissen. Dr. Herman Leliefeld from Andros on Vimeo.

Lees vandaag (11/2) meer in Het Parool: ‘Maar vanavond heeft hij hoofdpijn’

Lees ook:Hart voor je hart hebben is ook hart voor je penis hebben
Lees ook:Erectie-middelen: geen pillen meer slikken, maar smeren!
Lees ook:Flink flossen voor een stijve leuter!
Lees ook:Dikke mensen hebben lager libido en komen minder vaak klaar
Lees ook:Testosteron-creme maakt van oudere mannen weer seksgoden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>