Gezond(e) vagina-voer voor vrouwen

Eerder deze week gaven we al wat tips over het bestrijden en voorkomen van een blaasontsteking bij vrouwen.

Soms is het een souveniertje van seks, soms gaat het ook gepaard met een ontsteking van de vagina.

Maar nare ongemakken tussen de benen, zoals droogte, jeuk of krampen, kun je ook voorkomen door het eten van de volgende voedingsmiddelen……..

Dat meldt HLN vandaag.

Zoete aardappelen zitten boordevol vitamine A. Goed tegen nachtblindheid, maar het houdt ook de vagina- en de baarmoederwand gezond. Daarnaast prikkelt de vitamine de productie van hormonen, zodat ook je libido de hoogte ingaat.

De zuurtegraad van cranberry’s, ook wel veenbessen geheten, kunnen het gevecht aangaan met bacterien en infecties. Goed bij (ontwikkelende) blaasontstekingen. Ga niet voor de drankjes uit de supermarktschap, maar ga voor de pure bessen, die ook gedroogd als rozijnen te verkrijgen zijn.

Donkere, groene bladgroenten, zoals spinazie, snijbiet en boerenkool, zuiveren het bloed, wat de doorstroming stimuleert. Dat zorgt er dan weer voor dat je vagina gevoeliger wordt voor stimulatie. Met andere woorden: kool is goed voor je seksleven.

Soja is niet alleen smakelijk door vele Aziatische gerechten, ook de vagina houdt ervan. De fyto-oestrogenen, een syntethische vorm van oestrogeen, uit de peulvrucht houden het gevoelige orgaan vochtig en ‘gesmeerd’. Veel minder kans dus op scheurtjes en ander ongemak..

Ook lijnzaad bevat fyto-oestrogenen, en daarnaast tevens veel omega 3 vetzuren die het effect nog eens versterken.

Avocado’s bevatten veel gezonde vetten die de vaginawand gezond houden. Ook de vitamineB 6 en het kaliumgehalte in het fruit hebben een positieve werking op het libido.

Dat oesters tot de afrodisiaca behoren, is omstreden. Wel zitten ze boordevol zink, wat goed is tegen droogte en jeuk, en het helpt ook om je cyclus regelmatig te houden.

Lees ook:Vegetariƫrs zijn wilde beesten in bed
Lees ook:Met bier meer plezier, ook bij de seks
Lees ook:Het is weer aspergetijd: sexy en genotsverhogend eten!
Lees ook:Het libido-verhogende boodschappenlijstje
Lees ook:De beste vitamines en supplementen voor je …… penis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>