OPROEP: wetenschappelijk onderzoek over seks

Hoe beleven jij en je partner seksualiteit? Wat vinden jullie fijn aan seks met elkaar?

Sociologe Myra Bosman van de Universiteit van Amsterdam gaat op onderzoek….

Voor het onderzoek Seksualiteit in Nederland zijn we op zoek naar man-vrouw koppels van ongeveer 25 tot 40 jaar oud (jonger of ouder ook welkom), die samen mee zouden willen doen aan 3 interviews, 2 met beide partners en 1 individueel, van elk ongeveer 1 uur.

De gezamenlijke gesprekken gaan onder andere over jullie seksuele ervaringen samen, wat jullie belangrijk vinden aan seks met elkaar en hoe je aan geeft wat je prettig en wellicht onprettig vindt. Het individuele interview gaat onder meer over je persoonlijke beleving van seks en hoe je dit lichamelijk ervaart. Alle interviews zijn anoniem, dat wil zeggen dat behalve je partner en onderzoeker Myra Bosman, niemand weet dat je mee doet.

Waarom meedoen? Het onderzoek loopt nu een half jaar en de paren die tot nu toe hebben meegedaan zijn zonder uitzondering positief en geven allemaal aan dat zij meer geleerd hebben over elkaar.

Twee stellen hebben hun ervaringen (anoniem) gedeeld op de website van het onderzoek, je kunt hier klikken om dat te lezen. Daarnaast zijn de interviews belangrijk voor wetenschappelijk onderzoek naar de seksuele interacties van man-vrouw koppels, vanuit een sociologische interesse in menselijk gedrag.

Hier is vrij weinig over bekend; onderzoek naar seksualiteit wordt vaak gedaan vanuit een gezondheidsvraag en veelal worden hiervoor vragenlijsten gebruikt. Dat is hier niet het geval, de interviews lijken meer op open gesprekken en zijn bedoeld om de verhalen, ervaringen en ideeën van mensen in kaart te brengen. Naast sociologen hebben ook andere wetenschappers belang bij deze informatie, zoals seksuologen en artsen.

Ben je geïnteresseerd, of weet je wellicht anderen die interesse hebben? Op de website www.onderzoekmb.nl is uitgebreide informatie te vinden. Ook kun je mij mailen via [email protected] Om het onderzoek via Facebook te delen, kun je hier klikken. Dankjewel!

Lees ook:Jongeren zien seks en romantiek helemaal niet los van elkaar
Lees ook:Hoe zit het in Nederland met ‘Seks onder je 25e’?
Lees ook:Vrouwen praten vaker over seks dan mannen
Lees ook:‘Seks is naakt, veel, hard en luid’
Lees ook:Sekservaringen Nederlandse en allochtone jongeren verschillen sterk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>