Slaaptekort nekt de seks bij menopauzale vrouwen

Een bed dient om in te slapen en om seks in te hebben. En het één houdt wel degelijk verband met het ander. Vooral voor vrouwen voorbij de overgang.

Als zij te weinig slaap krijgen, hebben ze ook minder seks……..

Dat blijkt uit onderzoek van de Mayo Clinic onder 94.000 vrouwen tussen de 50 en 79 jaar, dat is gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de North American Menopause Society in Las Vegas.

Zij werden geïnterviewd over hun seks- en slaappatroon over de 4 weken daarvoor. Eenderde van de vrouwen had ernstig last van slapeloosheid. Deze vrouwen waren tevens minder seksueel actief dan de vrouwen zonder slaapproblemen.

“Voor postmenopauzale vrouwen is het belangrijk dat ze weten dat ze hier niet alleen in staan”, aldus Wulf Utian van de North American Menopause Society. “Er bestaan behandelingen voor het aanpakken van slaapproblemen en de verminderde intimiteit binnen hun relatie. Ze moeten alleen met hun arts overleggen over de mogelijkheden die er voor hen zijn.”

Er werd verband gevonden tussen minder dan 7 tot 8 uur slaap per nacht en verminderde seksuele activiteit en tevredenheid. Er is echter geen directe oorzaak-gevolg-relatie. In een vervolgstudie wil onderzoeker Juliana Kling met haar collega’s kijken hoe slaap en seksueel functioneren met elkaar samenhangen gedurende het leven.

Lees ook:Oudere mannen houden met seks hun testosteronspiegel op peil
Lees ook:Ouderen die goed slapen hebben tevens een beter seksleven
Lees ook:De gespannen man wordt slap in bed
Lees ook:Krik je libido op door …… in bed te duiken
Lees ook:Slaaptekort verneukt ‘s mans libido

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>