Hoe is de seks als de hormonen niet meer gieren en de botten gaan kraken?

Uit diverse onderzoeken kwam de laatste jaren naar voren dat de senioren van de huidige generatie, meer tijd en intimiteit in hun seksleven steken dan ooit daarvoor.

Valt er op latere leeftijd dan lichamelijk nog veel te ontdekken? Kan de seks inderdaad beter zijn als de hormonen tot bedaren zijn gekomen en het lichaam zo her en der wat begint te kraken?

Hoe ouder hoe gekker?

Welke krachten van senioren waarderen we te weinig? In een serie openhartig gesprekken bespreken artsen, onderzoekers, schrijvers, cabaretiers én senioren welke verrassende krachten in de ouderdom verborgen liggen.

Seksualiteit is het thema van de eerste bijeenkomst Grey Power 2.0. in het Vumc te Amsterdam.

Met gastsprekers:
* Ivan Wolffers, schrijver, arts en emeritus hoogleraar Gezondheidszorg en Cultuur, VUmc, over het ontdekken van intimiteit.
* Marianne Knuist, voormalig gynaecoloog in AMC, werkzaam bij Flekszorg, over het ontdekken van seksualiteit.
* Een optreden van Marion Bloem , auteur en beeldend kunstenaar.
* Tijdens de maaltijd (waarvoor aanmelding vereist) verzorgen Piet Rogie (danser en choreograaf) en Ralitza Malehounove (danseres bij o.a. Scapino Ballet) een verrassend voorprogramma in de foyer van de Amstelzaal.

Grey Power 2.0 is het vervolg op een succesvolle eerste editie. Tijdens het programma ontvangt Frénk van der Linden experts en artiesten. Martijn Huisman (onderzoeksdirecteur LASA) presenteert elke editie de uitkomsten van het laatste onderzoek.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Amstelzaal van VUmc. Vanaf 17.00 uur is er een voorontvangst met maaltijd. Hiervoor is aanmelding vereist. U kunt zich voor de maaltijd voorafgaand aan het debat t/m donderdag 29 oktober 2015 aanmelden.

Het programma op 3 november 2015 begint om 18.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Toegang voor de avond is gratis. De maaltijd kost €7,50.

Lees ook:Oudere mensen weten veel van seks, maar nu nog erover praten
Lees ook:Enschede in het teken van technologie en seks
Lees ook:40 dagen zonder seks nu al een succes
Lees ook:EenVandaag: seks-manifest voor de zorg
Lees ook:Katja Schuurman kreeg seksuele voorlichting van Angela Groothuizen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>