Chem-seks: neuken met alles en iedereen en dat dagen achter elkaar

Het eist meer slachtoffers dan ebola en toch is er hier in Nederland nog weinig over bekend.

De afgelopen dagen publiceren veel media over de zogenaamde chem-seks, jawel vleselijke lusten onder invloed van gevaarlijke roesverwekkende chemicaliën.

De drugs die het vaakst gebruikt worden zijn ghb, methamphetamine en crystal meth. Mensen kunnen daarvan een gevoel van onoverwinnelijkheid en hyperactiviteit krijgen, waardoor ze slecht eten, weinig slapen en aan een stuk door onveilig vrijen.

In het British Medical Journal staat een onderzoek dat gedaan onder 1142 respondenten. Eenvijfde geeft toe een chemsex ervaring te hebben gehad in de afgelopen 4 jaar. Vooral homo’s, lesbiennes, transgenders doen dit vaak.

Een cocktail van drugs met seks zorgt ervoor dat je voor meerdere dagen met verschillende partners van bil kunt gaan.

Het is niet duidelijk wat de cijfers in Nederland zijn. HP De Tijd meldt dat er een rapport gemaakt is door drugsonderzoekscentrum Mainline in samenwerking met SOA Nederland aan de hand van een literatuurstudie en 27 interviews. Daarin wordt gesteld dat er ook in ons land verslavingsbeleid gemaakt zou moeten worden voor dit nieuwe, gevaarlijke fenomeen.

William Fairman en Max Gogarty doken voor VICE in de wereld van chemseks en maakten er een film over, die begin volgende maand verschijnt.

Lees ook:Kaat Bollen assisteert Arie Boomsma bij ‘Alle Dagen Seks’
Lees ook:Meer openheid over verstandelijk gehandicapten over seks
Lees ook:Kwart verstandelijk gehandicapte vrouwen werd verkracht
Lees ook:Hoogbejaarde mannen willen meer seks
Lees ook:Vrouwen hadden in 2015 een kwart meer seks dan de mannen (?!)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>