Vrouwen van nu zeer positief over masturberen

Er is niks mis mis met masturberen vindt het merendeel van de Nederlandse vrouwen.

De meeste vrouwen hebben dan ook geen negatief beeld bij zelfbevrediging. Welopvallend: slechts 4% is door haar moeder is voorgelicht over zelfbeminning.

Onderzoeksbureau New Business Research ondervroeg hiervoor 1148 vrouwen tussen de 20 en 79 jaar in opdracht van Vallei-orgasme.nl, de site van Marleen Janssen.

Of masturberen ook echte’ seks is, daar zijn de meningen gelijk over verdeeld: de ene helft vindt van wel, de andere helft van de vrouwen ziet alleen seks met een partner als zodanig. Vrijen met je partner zorgt bij 44% van de vrouwen voor klaarkomen, masturberen is bij 82%.

Hulpstukken zijn toegestaan tijdens zelfbevrediging: ruim eenderde zegt daarbij een vibrator te gebruiken. Nog eens 17% gebruikt andere hulpstukken. Dat vrouwen met zichzelf spelen, delen ze in ruim de helft van de gevallen met hun partner.

Bij 35% van de vrouwen veranderde de frequentie van masturberen niet als zij een relatie kregen. Eenderde van de vrouwen helpt zichzelf wekelijks een handje; slechts 2% doet dagelijks aan soloseks.

In onderstaand filmpje vertellen vrouwen over ‘de eerste keer’. Met zichzelf welteverstaan….

Lees ook:De helft van de NL vrouwen kan haar orgasme uitstekend acteren
Lees ook:Driekwart NL vrouwen wil het sexperimenteler!
Lees ook:Lekker met jezelf heel normaal
Lees ook:30% van de studenten doet aan anale seks
Lees ook:Jonge vrouwen slikken het condoom niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>