Mannelijke militairen verliezen liever arm of been dan hun penis

Een Amerikaanse veteraan krijgt binnen een jaar een penistransplantatie. Het is voor het eerst dat zo’n operatie wordt uitgevoerd in de VS.

Als het allemaal meezit, zal de nieuwe penis van de jonge militair alles weer kunnen wat ie hoort te doen…..

Daarover bericht het NOS Journaal.

De militair, die anoniem wil blijven, keerde zwaargewond aan zijn testikels terug van zijn missie in Afghanistan. En hij was niet de enige. Tussen 2001 en 2013 raakten bijna 1400 mannen gewond aan hun geslachtsdeel in Irak en Afghanistan. Bijna allemaal waren ze jonger dan 35.

De slachtoffers schamen zich ervoor, zeggen onderzoekers van de Johns Hopkins University School of Medicine in Baltimore. Artsen van die universiteit gaan de operatie ook doen.

“Over deze verwondingen lezen we weinig”, zegt chirurg Andrew Lee in The New York Times. ”Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat het verschrikkelijk moet zijn om als jonge militair thuis te komen en dat het gebied rondom de bekken compleet verwoest is.”

Volgens artsen die jonge militairen behandelden, vragen ze nadat ze waren ontwaakt na een operatie, vaak direct of hun genitaliën nog intact zijn, hoe erg de andere verwondingen ook zijn.

“Onze jonge mannelijke patiënten verliezen liever twee benen en een arm, dan dat ze hun penis kwijt raken”, zegt sociaal werker Scott Skiles van een Amerikaanse veteranenorganisatie.

In het verleden is 2x eerder een penistransplantatie uitgevoerd. In China mislukte er een in 2006: de penis werd afgestoten. Een transplantatie vorig jaar in Zuid-Afrika verliep een stuk beter. Hij is inmiddels vader geworden.

Lees ook:Tienerjongen met mega-penis laat de boel verkleinen
Lees ook:Dwarsleasie patiënten die de seks weer voelen
Lees ook:Man gaat onder het mes voor besnijdenis en wordt wakker zonder penis
Lees ook:Aangenaaide penis gaat als de brandweer
Lees ook:Nicky Blue Eyes: van militaire held naar manhoer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>