My fucking problem: als de seks echt niet lukt

Voor haar 18e heeft ze een half jaar gewoon seks gehad, maar daarna begon het steeds meer pijn te doen. Dat is nooit meer over gegaan, ook niet nu ze een relatie heeft.

“Het voelt dubbel, want aan de ene kant is het klote, maar ergens denk je ook: ‘ik kan tijdens seks heel veel wél, en hoe kun je nou iets missen dat niet leuk is’?”

Aldus regisseusse Anne van Campenhout, bij LINDA Nieuws. Zij heft te kampen met dyspareunie, vroeger ook wel vaginisme genoemd. Over dit gevoelige onderwerp is Anne een documentaire aan het maken.

De impact van de handicap is groot. Veel vrouwen volgen therapie na therapie om erachter te komen wat er aan de hand is. Ze moeten ingewikkelde afwegingen maken in hun liefdesleven. Hun zelfbeeld wordt er enorm door aangetast.

Hoe is het om iets te missen waarvan je beeld gebaseerd is op wat je van anderen hoort en wat je in de media ziet? Een beeld dat ver van de werkelijkheid af staat. Waarom zou je niet tevreden kunnen zijn met seks zonder penetratie, want hoe belangrijk is dat nou eigenlijk?

Voor ‘My fucking problem’ wordt nog gezocht naar vrouwen die zich in dit probleem herkennen of die dyspareunie hebben en er wellicht totaal geen problemen mee hebben. Regisseusse en ervaringsdeskundige Anne van Campenhout wil graag in contact komen met lotgenotes die durven te praten over dit persoonlijke taboe-onderwerp, uiteraard geheel vrijblijvend en in vertrouwen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, hoe lang je er al last van hebt of hoe je ermee omgaat: [email protected].

My Fucking Problem from Anne van Campenhout on Vimeo.

Lees ook:Vaginisme: seks doet al 10 jaar pijn
Lees ook:100 orgasmes per dag: prettig of rampzalig?
Lees ook:In psycho-analyse bij een strippende therapeute?
Lees ook:Yoni-therapie: dat is massage voor de vagina
Lees ook:Vaginisme: je wilt wel, maar kunt geen seks hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>