Zweedse minister wil weten waarom zijn landgenoten zo weinig neuken

Doe het voor Denemarken‘ en ‘Als je grootouders wilt worden, stuur je kinderen opvakantie‘. Twee slogans waarmee het Scandinavische land het aantal inwoners op te krikken.

Maar bij buurland Zweden gaat de staatsbemoeienis nog een tandje verder. De minister van Gezondheidszorg doet onderzoek naar het seksleven van zijn landgenoten.

Het is algemeen bekend dat het met het seksleven van zijn landgenoten maar zo-zo is en deze Gabriel Wikström wil weten waarom. ”Seks heeft invloed op de gezondheid. We moeten dus niet alleen maar praten over bijvoorbeeld geslachtsziekten, maar ook over de positieve en lustige aspecten van seks”, schrijft hij op de website van zijn ministerie.

“Als stress en gezondheidsproblemen het seksleven van Zweden beïnvloeden, dan is dat ook een politiek probleem”, verklaart Wikström zich nader in de krant Dagens Nyheter.

Het is 20 jaar geleden dat er voor het laatste een grootschalige studie werd gedaan naar het seksleven van de Zweden. Dit onderzoek moet in 2019 zijn afgerond. Wikström heeft al eens gezegd dat Zweden meer seks zouden moeten hebben. Zo reageerde hij op Twitter op een man die klaagde over het luidruchtige liefdesleven van zijn buren, dat hij blij moest zijn voor hen. “Het is goed voor hun welzijn en goed voor hun gezondheid.”

Lees ook:Zweedse minister: ‘Luide seks is goed voor de volksgezondheid’
Lees ook:Loverboys zijn vet verkeerd
Lees ook:‘Russen hebben aan 4x seks per jaar voldoende’
Lees ook:Zweedse vrouwen doen veel aan seks
Lees ook:Hoe zit het in Nederland met ‘Seks onder je 25e’?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>