Mensen zeggen al 750 jaar lang FUCK

Amerikanen zijn een raar volkje qua taal. Zo zijn er die in elke zin wel het woord fuck of een afgeleide daarvan bezigen, maar als ze echt fuck bedoelen (als in neuken) durft niemand dat hardop te zeggen.

En schrijven moet toch echt wel met een sterretje: f•ck. De Britse historicus Paul Booth van de universiteit van Keele heeft het allereerste gebruik van het woord achterhaald en ontdekte dat het woord afstamt van een zekere Roger Fuckebythenavele.

Bij toeval stuitte hij op deze naam tijdens onderzoek naar het koningschap van Edward II (1284-1327), wat hem deed besluiten dat de eigennaam geen grapje was.

Volgens de professor verwijst de naam ofwel naar een man met bitter weinig ervaring op het vlak van copulatie (die seks probeert te hebben met gebruik van de navel), ofwel naar een wel erg dom iemand die wat hoog mikte en effectief het buikkuiltje een seksuele functie toedichtte. Maar ook het eerste gebruik van het woord fuck (by the navele) had een seksuele connotatie.

De persoon met de bloemrijke naam Fuckebythenavele verscheen tussen september 1310 en mei 1311 een drietal keren voor de rechter, waarna hij buiten de wet gesteld, vermoedelijk een eufemisme voor geëxecuteerd. In de etymologie werd altijd aangenomen dat de eerste fuck van 1538 dateert, en gebezigd werd door een monnik in de marge van een manuscript van Cicero. Hij sprak daar ‘o d fuckin’ Abbot’.

Lees ook:The F-word
Lees ook:Amerikanen zien fuck in billboard met Lara Stone
Lees ook:Fuck in gebarentaal
Lees ook:Mannen die ‘Dick’ heten zijn de lul
Lees ook:Heel hard vagina roepen in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>