Seks uit het pgb-potje

In Nederland is het voor sommige gehandicapten mogelijk om onder bepaalde voorwaarden sekswerkers op kosten van de gemeente in te huren. Als het aan Duitse politieke partij ‘Die Grünen’ ligt, wordt dit binnenkort ook mogelijk in Duitsland. Aldus Elisabeth Scharfenberg van de groene partij in een interview met ‘Die Welt am Sonntag’. “Financiering van seksdiensten voor gehandicapten is voor mij denkbaar”, zegt de politica.

In Duitsland is seks in de zorg een trend. Steeds meer prostituees bieden hun diensten aan ouderen en/of gehandicapten aan, maar er bestaan echter grote kwaliteitsverschillen. Het bekostigen van seksassistenten voor gehandicapten of dementen is niet onomstreden in Duitsland. Sommigen noemen het mensonterend, anderen juist een zegen.

Vaak zeggen de mensen zelf dat het niet gaat om prostitutie, maar om seksuele hulpverlening. Zo iemand is ook Tika. Samen met fotografe Sofie van de Calseijde bracht ze het boek ‘Een stukje liefde’ uit, dat een intiem inkijkje geeft in haar werk. (zie afbeelding bovenaan) Het is gemaakt om te laten zien wat het betekent als je een handicap hebt en behoefte hebt aan intimiteit. En wat er bij komt kijken als je sociaal erotisch dienstverlener bent. Van Uitgeverij Komma en te koop bij diverse winkels, zoals Bol.comPaagman en Savannah Bay.

Lees ook:Seksueel hulpverleenster Tika publiceert intiem fotoboek
Lees ook:Jongeren van nu weten alles over seks, maar geen reet van intimiteit
Lees ook:‘s Werelds eerste naaktkalender van gehandicapten
Lees ook:Seks voor gehandicapten niet uit het pgb-potje
Lees ook:Op de wc pas broek uit en praten over seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>