Niña Weijers : ‘Laten we de orgasmes eerlijk verdelen’

“De kloof tussen mannen en vrouwen als het op een orgasme aankomt, vind ik redelijk schandalig.” Schrijfster Niña Weijers houdt in Brainwash Radio een pleidooi om dit seks-taboe te doorbreken.

Uit recent Amerikaanse seksonderzoek blijkt dat 95% van de mannen bij seks altijd of regelmatig klaarkomt, tegenover 65% van de vrouwen. “Heteroseksuele vrouwen hebben de minste kans op een orgasme tijdens seks. Dat vind ik redelijk schandalig”, aldus Wijers.

Over deze onrechtvaardige verdeling van de seksuele genoegens hield Weijers een pleidooi op NPO Radio 1. “Ik wil graag dat er minder schaamte en meer maatschappelijk bewustzijn over dit onderwerp komt. Iedereen heeft een lichaam en heel veel mensen hebben er ook seks mee. Dit onderwerp is veel te lang weggezet als een vrouwenbladen-onderwerp. Dat draagt bij aan een trend die al eeuwen in de mode is, namelijk het ondermijnen van plezier van vrouwen in seks. En daarmee de mythe van vrouwelijke passiviteit in het algemeen meer kracht bijzetten.”

Het vrouwelijke orgasme is altijd gezien als een niet noodzakelijk bijkomstigheid. “In het vak verzorging bij mij op de middelbare school ging het meer over de hoeveelheid sperma die een man verliest bij een orgasme. Over het vochtverlies van vrouwen bij seks werd nooit gesproken. De insteek voor vrouwen was altijd: Of je wordt ziek of je wordt zwanger van seks.”

Meer openheid en kennis over het vrouwelijk genotsorgaan zou volgens Weijers helpen om vrouwen meer plezier te laten beleven aan seks. “Pas sinds een paar maanden weten we hoe de clitoris er echt uitziet. Dat weten we met dank aan een Franse wetenschapper die er een 3d-model van printte. Dat model is bedoeld voor seksuele opvoeding op middelbare scholen. Het is een prachtig ding dat ik graag op mijn nachtkastje zou zetten.”

Dat ziet er zo uit: ”Het is een open deur: Meer weten hoe je eigenlijk geslachtsorgaan eruit ziet, helpt bij het begrijpen ervan. Dat is nuttige en mogelijk levensveranderende kennis. Dat kan bijdragen om de onrechtvaardige verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke orgasmes recht te zetten.”

Lees ook:Guido Weijers aangeklaagd wegens gebruik sextape Dave Roelvink
Lees ook:Vrouw pleziert haar partner graag door orgasme te faken
Lees ook:Het vallei-orgasme is de Rolls Royce onder de orgasmes
Lees ook:Mathilde Santing is ambassadrice van het vallei-orgasme
Lees ook:Mannelijke hartpatiënten willen meer aandacht voor seksueel functioneren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>