De ruwe werkelijkheid in de Nederlandse peeskamer

De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher houdt zich als bestuurder al jaren bezig met de beroemdste rosse buurt ter wereld: De Wallen.

De gemeente Amsterdam probeert in het 1012-project, genoemd naar het bewuste postcodegebied, de criminaliteit te verminderen door panden op te kopen en een andere bestemming te geven.

Volgens de wethouder ‘ontkennen’ veel bestuurders en opiniemakers de misstanden in de prostitutie, wordt volgehouden dat het prima op orde is, en weten veel burgers nauwelijks van de ‘ruwe werkelijkheid in de peeskamer’………………….

In een interview met TROUW uit Lodewijk Asscher harde kritiek op de Nederlandse omgang met prostitutie en spreekt hij van ‘een collectieve zwijgafspraak’.

Er is op de Wallen veel mensenhandel, zeker onder bijvoorbeeld Hongaarse meisjes die met geweld of met behulp van financiƫle trucs en schuldendwang worden uitgebuit. Sommige politiecontroleurs schatten dat van de prostituees 50 tot 90% gedwongen aan het werk is, ook in legale raambordelen die een gemeentelijke vergunning hebben.

Volgens Asscher rust de zwijgzaamheid op de angst om als ‘fatsoensrakker’ of ‘preuts’ te worden neergezet. Ook ‘comfortfeministen’ bagatelliseren de problemen in de prostitutie en handhaven er een ‘grijze en onkritische consensus’ over. “Maar je komt helemaal niet toe aan discussies over preutsheid of fatsoensrakkerij als je spreekt over mensenhandel. Die termen staan buiten de orde van dit probleem. Het is een nationale vergissing dat onze omgang met prostitutie thuishoort in het rijtje vrijheid, blijheid en tolerantie. Dat strookt niet met de werkelijkheid.”

Asscher beschouwt de nieuwe prostitutiewet, waarover in de Eerste Kamer de komende weken een beslissing valt, als een laatste kans om de legale prostitutiesector alsnog op orde te krijgen. Mocht ook na invoering van die wet blijken dat de omvang van de mensenhandel in de Nederlandse prostitutie niet afneemt, dan moet volgens hem serieus worden nagedacht over invoering van het Zweedse model. In Zweden is prostitutie verboden, maar is alleen de klant strafbaar als hij seksuele diensten koopt, en niet de prostituee. Volgens Asscher heeft het wettelijk verbod in dat land een ‘mentaliteitsverandering’ teweeggebracht.

Lees ook:Nachtsluiting voor de Amsterdamse Wallen?
Lees ook:5 IDFA-documentaires gaan over de brute realiteit van de prostitutie
Lees ook:‘De Wallen, niet alles wat je in de etalage ziet is koopwaar’
Lees ook:Ouwe Hoeren vinden het niet leuk meer op De Wallen
Lees ook:Oost-Europese prostituees rukken op

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De ruwe werkelijkheid in de Nederlandse peeskamer

  1. Pingback: Ouwe Hoeren vinden het niet leuk meer op De Wallen | Seks

  2. Pingback: Slechts 2% van de hoeren heeft plezier in haar werk | Seks

  3. Pingback: Fransen willen het hoerenlopen gaan verbieden | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>