Vrouwen bezoeken steeds vaker stripclubs

Het is niet alleen populair bij celebs als Emma Watson, Katy Perry en Rihanna, die vorige week het Londonse Stringfellows onveilig maakte tijdens een “girls night out’. (zie illustratie)

Steeds meer vrouwen bezoeken stripclubs en de redenen hiervoor zijn zeer divers, maar de protesten ook……..

Volgens Dr. Teela Sanders, professor sociologie gespecialiseerd in de Britse seksindustrie, worden vrouwen aangetrokken door het goede beleid in dit soort zaken.

De veiligheid is veel beter geregeld dan in de gewone clubs, geweld komt zelden voor en er heerst een ontspannen atmosfeer waar mannen hen niet bekijken als een seksobject, aangezien de paaldansende en strippende meisjes daar wel de show stelen.

Het grootschalig ‘lapdance’ onderzoek van deze professor heeft daarnaast ook aangetoond dat veel paren stripclubs gebruiken om hun eigen seksleven spannender te maken. En tenslotte¬†wil een aantal vrouwen een eigen erotische fantasie verwerkelijken. Dit zijn vaak eenmalige bezoekers.

Niet iedereen is blij met deze trend. Eigenaars van dit type clubs balen ervan dat het traditionele ‘alleen voor mannen’ imago er op deze wijze aan gaat.¬†Daarom kiezen sommigen ervoor om vrouwen niet toe te laten met als argument dat mannen zich geremd voelen als er vrouwen binnenkomen en dat ze dan ook minder geld laten rolen.

Ook de stripsters vinden deze vervrouwelijking niet prettig. Ze bemerken een sfeerverandering en voelen zich al snel minderwaardig, als smerig bekeken en veroordeeld door vrouwelijk publiek.

En dan komt er ook nog kritiek van feministische zijde. Een stripclub kan namelijk nooit een vrouwvriendelijke omgeving zijn en vrouwelijke bezoeksters bevestigen daarmee de onderwerping van hun eigen sekse.

Lees ook:Een kwart van de lap-danseressen is doctoranda
Lees ook:Persoonlijke erotische kaart legt seksuele opwinding van vrouwen bloot
Lees ook:Binnenkort wellicht veilig pijpen met een koortslip, maar nu nog niet….
Lees ook:Neen dank u, ik ben aseksueel
Lees ook:Chinese ambtenaren mogen niet meer naar seksclubs

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vrouwen bezoeken steeds vaker stripclubs

 1. Guiseppe Cartago

  Vrouwen verleggen hun grenzen blijkbaar en niet zo een beetje ook.
  Het zal wellicht intimiderend overkomen voor mannen, maar daar moeten ze maar aan wennen. Goed voor hun zelfvertrouwen;)

  Voor de vrouwen vind ik het een zaak van deze tijd, zaken veranderen en dat merk je zelfs in de stripclub blijkbaar!

    /   Reply  / 
 2. Chefke

  Goede verandering. Jammer dat het dan zo ironisch is. Vrouwen willen niet in het hokje ‘huisvrouw’ gestopt worden en ook niet in het hokje ‘extraverte levensgenieter’. Als je wat wilt moet je er ook de verantwoording voor nemen die om de hoek komt kijken. Waarom zou ik moeten lijden voor anders mans daden, van mannen die voor mij zijn geweest en jullie als minder hebben behandeld of zelfs mishandeld. Als mijn trots en respect heb en die deel, daarbij ook accepteer dat vrouwen veranderen. Wat valt er dan nog te doen? Niks. Verschil moet er zijn, anders kleurt de wereld zo grijs.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>