Metje Blaak vindt verbod op hoerenlopen ‘totaal idioot’

PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens meldde vandaag dat zij gaat onderzoeken of een verbod op hoerenlopen, naar Zweeds voorbeeld, helpt om de misstanden in de branche tegen te gaan.

Het strafbaar stellen van hoerenlopen is een ‘totaal idioot plan’…………

Aldus Metje Blaak, voormalig woordvoerder van de belangenvereniging voor prostituees ‘De Rode Draad’.

“Een verbod helpt de vrouwen helemaal niet”, stelt Blaak, die zich jarenlang inzette voor de belangen van prostituees. ‘De Rode Draad’ ging afgelopen zomer failliet.

Over de gevolgen van het strafbaar stellen van hoerenlopen is Blaak heel stellig: “Alles gaat dan ondergronds, met alle negatieve gevolgen van dien.”

Hilkens is deze week samen met ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers in Zweden om te kijken of de strenge aanpak in dat land vruchten afwerpt. “Ik ken het Zweedse model maar al te goed”, zegt Blaak. “Alles gebeurt daar illegaal, wat de vrouwen die als prostituee werken ook chantabel maakt.”

De PvdA was 13 jaar geleden medeverantwoordelijk voor de afschaffing van het bordeelverbod. Volgens Blaak heeft de politiek de legalisering sindsdien ‘kapotgemaakt’. “Prostitutie wordt nog steeds niet voor volwaardig aangezien.”

Prostituees moeten zich in Nederland laten registreren. Dat moet zicht geven op de seksbranche, waarmee misstanden worden aangepakt. Het bezoeken van prostituees die illegaal werken of minderjarig zijn is strafbaar.

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) kondigde twee jaar geleden aan dat een speciaal informatienummer in het leven zou worden geroepen voor hoerenlopers. Via dat nummer kunnen ze informeren of de prostituee legaal werkt.

Blaak heeft sindsdien niets meer vernomen van die infolijn. “Dat is helemaal niet doorgegaan. Ik denk dat Opstelten beseft heeft dat zijn plan te absurd voor woorden was.”

Lees ook:Hoeren-vakbond even uit de brand
Lees ook:Winterkou houdt hoerenlopers bij moeders pappot
Lees ook:Hoeren doen het steeds vaker zonder condoom
Lees ook:De Bijenkorf bezorgt ook de hoeren op De Wallen Dwaze Dagen!
Lees ook:Ondanks warmte in de peeskamers bevriest de handel op De Wallen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Metje Blaak vindt verbod op hoerenlopen ‘totaal idioot’

  1. De Wallen

    Ik vind het ook een idioot idee dat de wallen en het hele ‘hoerenlopen’ zouden verdwijnen. Ten eerste krijg je zo veel meer verkrachtingen en ten tweede zal de prostitutie dan ondergronds gaan wat het er allemaal niet mooier op maakt. De Myrthe Hilkens die dit alles veroorzaakt moet eens goed nadenken voordat ze dit soort onderwerpen op tafel gooit. En het zeker vanuit wat andere standpunten bekijken, ze lijkt daarnaast ook niet te snappen dat Nederland en Zweden nogal een verschil is. Gelukkig is er al een tijdje een website te vinden waarin mannen (en vrouwen) zich vanuit huis in het red light district van Amsterdam kunnen vermaken met webcam modellen. Heb de site toegevoegd in m’n comment, mocht het ooit zover komen dat het allemaal doorgaat! Hopelijk kunnen we er straks op terugkijken als een lachertje en de zoveelste flop van de politiek in Nederland!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>