Veel discussie over transseksuele prostituee Patricia Perquin

In de Amsterdamse raad is ophef ontstaan over de identiteit van Patricia Perquin. De schrijvende prostituee, die in Het Parool en het AD een serie publiceerde, blijkt jaren als journalist te hebben gewerkt.

In het verleden zou deze ‘omgebouwde man’ al een spoor van oplichting en bedrog hebben nagelaten…….

Patricia schreef over haar leven ‘achter het raam’ in Amsterdam en adviseerde burgemeester Van der Laan en voormalig wethouder Asscher over hun prostitutiebeleid……

De Volkskrant publiceerde zaterdag een verhaal waarin de identiteit van ‘Patricia’ wordt vrijgegeven. De prostituee publiceerde eerder onder haar eigen naam Valerie Lempereur in onder meer De Telegraaf.

Zij kwam in opspraak als uitgever in Vlaanderen, waar ze afspraken niet nakwam met personen over wie ze biografieën publiceerde. Door haar verleden rijzen nu twijfels over de echtheid van haar ervaringen op de Wallen.

Vele, vaak bekende mensen beschuldigen haar van leugens en bedrog. Zo werd ze volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries bij zijn programma op staande voet ontslagen, wegens ‘fraude en bedrog, meermalen gepleegd’.

Perquin werd na haar publicaties geraadpleegd door toenmalig wethouder Asscher. Ook ging ze een dag per week werken voor het Prostitutie- en Gezondheidscentrum. De VVD vindt dat het salaris terug moet.

Hoofdredacteur Barbara van Beukering van Het Parool zegt onomstotelijk bewijs te hebben dat Perquin werkte op de Wallen. “De serie bood een inkijk in het leven op de Wallen. Dat is journalistiek en maatschappelijk relevant. Maar er zit ook een schemerkant aan. De auteur kwam niet voor niets in deze situatie.”

Mai Spijkers van Prometheus gaf 2 boeken van Perquin uit. Spijkers blijft achter zijn auteur staan. “Wij zijn geschokt dat de Volkskrant meent op deze kwaadwillende wijze over onze auteur te moeten schrijven en hopen nog lang met haar te kunnen samenwerken.”

Patricia Perquin kwam vorig jaar ook al in opspraak, omdat zij een naamgenootje heeft die niet zo blij was met de boeken van de prostituee.

Lees ook:TALPA blaast hoerenserie Valerie Lempereur af
Lees ook:Parool – prostituee keert Wallen de rug toe
Lees ook:‘Kim Holland is een blonde pornofeeks’
Lees ook:TV-maakster undercover als prostituee op De Wallen
Lees ook:‘De Wallen, niet alles wat je in de etalage ziet is koopwaar’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>