20% van de hoerenlopers noemt zichzelf christen

1 op de 5 van de prostitueebezoekers noemt zich christen en bijna de helft van hen heeft een vaste relatie.

20% erkent ook seksverslaafd te zijn, maar vermoed wordt dat het werkelijke percentage nog hoger ligt, omdat verslaafden hun probleem vaak onderschatten……..

 

Dat blijkt uit onderzoek onder prostituanten, uitgevoerd in opdracht van hulpstichting CHAP, onderdeel van ‘Tot Heil des Volks’, meldt UitdagingOnline.nl.

De meeste mannen proberen het internetgedrag en het bezoeken van de prostituees verborgen te houden voor hun partner, zegt de organisatie. “Maar vaak komt er toch een moment dat dit niet langer lukt.”

Veel vrouwen ontdekken vroeg of laat dat hun man porno kijkt en seksverslaafd is, zegt CHAP. Vaak worden mannen kwaad als hun verslaving door hun partner wordt ontdekt.

Het gebeurt ook dat vrouwen die menen gelukkig getrouwd te zijn tot de ontdekking komen dat hun man homoseksuele gevoelens heeft en een dubbelleven leidt. Het kan een geleidelijke ontdekking zijn of inslaan als een bom.

Volgens CHAP komen er dan vragen als: ‘Houdt mijn partner nog van mij? Wat is er mis met mij? en ‘Is ons huwelijk nu voorbij?’ Volgens CHAP wordt bij alle hulpverlening en de heisa over de ontdekking, c.q. het ‘uit de kast komen’ de teleurgestelde partner nogal eens vergeten. CHAP en Different, beide onder de koepel van Tot Heil des Volks, starten met een gespreksgroep voor zulke partners. Er zal zowel ervaringsinput als psychologische ondersteuning zijn.

Maar volgens ‘Tot Heil des Volks’ moeten ook kerken en gemeenten op dit gebied actief worden. De organisatie constateert dat er dikwijls op het kerkelijke erf onbegrip, schaamte en vooral gebrek aan deskundigheid met betrekking tot deze problemen bestaat. “Vrouwen (of mannen) met een seksverslaafde partner of partner met homoseksuele gevoelens hebben, net als hun partners, hulp en pastorale bijstand nodig.”

CHAP en Different ondersteunen kerken met pastorale toerusting op dat terrein.

Lees ook:Ook verliefde mannen hebben lekkerder seks
Lees ook:Vrouwen die pijpen zijn van het type ‘sex, drugs, rock & roll’
Lees ook:‘Hallo schat, die soa heb je van mij hoor’
Lees ook:En de Oscar van de vreemdgangers gaat naar …………
Lees ook:‘t Is hartsikke hip om af te kicken van seksverslaving

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>