Suikeroompjes die betalen voor aantrekkelijke te jonge meisjes

Websites die doen in het arrnageren van relaties tussen jonge aantrekkelijke (vaak nog studerende) vrouwen zagen hun ledenaantal de afgelopen jaren sterk groeien.

Sugardaddy’s en hun sugarbabes. Sommigen noemen het ronduit prostitutie, anderen zien het genuanceerder…..

Daarover bericht EenVandaag.

Welgestelde mannen op leeftijd en jonge vrouwen kunnen lid worden van de websites SeekingArrangement.com en het Nederlandse suikerarrangement.nl en zo met elkaar in contact komen. Ze sluiten een overeenkomst: het meisje krijgt cadeaus of geld om met de man uit te gaan.

Ze betalen niet voor seks zegt Dick Krijnen, eigenaar van suikerarrangement.nl. De afspraken kunnen wel tot seks leiden, maar wat er buiten de website om gebeurt is niet zijn verantwoordelijkheid.

Sugar Babe Kim heeft 2 suikerooms waar ze verschillende afspraken mee heeft. Seks is daar geen onderdeel van volgens haar. Maar, het is erg moeilijk om een sugar daddy op de website te vinden die geen seks wil. Dat bleek eerder deze maand ook uit een onderzoek van RTV Noord: de journalisten werden lid van de website en meteen wordt duidelijk dat bijna alle mannen meer willen dan gezelschap, zelfs met minderjarige meisjes.

Suikerarrangement werd opgericht in 2013 en de Nederlandse versie van SeekingArrangement werd in 2014 gelanceerd en deze zijn beide nu pas in opkomst. Volgens die laatste wordt er voor gezelschap of een relatie betaald, seks is een bijzaak. Dit argument zegevierde tot nu toe altijd in de Amerikaanse rechtbank. Nieuwe wetgeving zou er zelfs toe kunnen leiden dat het huwelijk verboden wordt, omdat dat ook gedefinieerd wordt als seks voor financiële steun.

Ook in andere landen is SeekingArrangement al langer bekend. In Frankrijk werd er een rechtszaak aangespannen tegen de website voor het faciliteren van prostitutie. Anne-Cécile Mailfert van de feministische groep Osez le Feminisme zei dat de website gebruik maakt van de financiële armoede van studenten. Deze rechtszaak pakte echter in het voordeel uit van SeekingArrangement en de site is nog steeds actief in Frankrijk.

Lees ook:Een suikerarrangement: nu ook in Nederland en België
Lees ook:Sugar Daddy: prostitutie in een mooi papiertje gewikkeld
Lees ook:Studentes worden ‘sugar babes’ om studie te bekostigen
Lees ook:Sugardaddy geeft tips aan mannen hoe om te gaan met jonge maîtresse
Lees ook:Seks om je studie te betalen: sugar daddy of escort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>