Als het Brusselse overspel-hotel kon vertellen…….

In het fotoboek ‘Le Berger – Souvenirs d’une maison de rendez-vous’ heeft Isabelle Léonard de sfeer neergezet van een Rendez-Vous hotel.

De echte analoge versie van huidige overspelsites als Second Live, Victoria Milan en Ashley Madison.

In de tijd van onze ouders en grootouders ging je daarheen als je getrouwd was en er met je minnaar of minnares eens flink op los wilde hotseflotsen.

De samenstelster van het boek hoorde van een oude vrouw die weleens op haar kinderen past: “Als een man je meenam naar Le Berger, wist je dat hij tenminste een béétje respect voor je had.”

Fredy Martens is nu 88 jaar en leidde het ‘huis der zonde’ indertijd met strakke hand en vertelt nu smakelijk over de kleine kantjes van de overspelige medemens, aldus HUMO deze week.

Zij rekenden uit dat in dit hotel Le Berger, à rato van 5 klanten per dag, maal 50 kamers, maal 365 dagen, maal 70 jaar, minstens zes miljoen keer overspel werd bedreven.

Martens vertelt: “Wij lieten in Frankrijk speciale matrassen maken, bij Michelin. Die bleven 30 jaar goed! De matrasbeschermer werd natuurlijk wel regelmatig vervangen.”

De oude heer benadrukt dat het niet ging om een hotel de passez, wij Nederlanders zouden zeggen een hotel dat je per uur kunt huren en er hing dan ook een bordje boven de deur ‘Verboden voor prostituees’. “Wij lieten uitsluitend les couples parallels toe – mensen die oprecht verliefd waren, maar die hun verboden liefde nergens anders konden beleven.”

Le Berger daarentegen was een charmehotel, een toevluchtsoord voor clandestiene koppels. “Wij moesten geen rekening houden met gangsters, pooiers, verslaafde hoeren, het omkopen van lokale dienders… En we bemoeiden ons ook niet met wat er in de kamers gebeurde.”

Er mocht in ‘Le Berger’ alleen aan ‘traditionele weliswaar overspelige seks gedaan worden. Geen homo’s en ook geen triootjes of partnerruil. Martens: “Als we zelfs maar vermoedden dat 2 paren elkaar kenden, dan gaven we ze kamers op verschillende verdiepingen. De gsm bestond nog niet, en er waren geen telefoons op de kamer, dus ze wisten niet van elkaar waar ze zaten.”

 

Het volledige artikel is deze week te lezen in HUMO en het boek van fotografe Isabelle Léonard, ‘Le Berger – Souvenirs d’une maison de rendez-vous’, kost €19,50

Lees ook:Horeca doet vanavond prima zaken met vreemdgangers
Lees ook:Fan Fuckday Gangbang gaat niet door als het aan het hotel ligt
Lees ook:‘Tijdens Expeditie Robinson komt seks niet bij je op!’
Lees ook:Vrouwen gaan vreemd in de Valentijnsnacht!
Lees ook:Voor overspel naar het budgethotel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>