‘Burning Bush’: seksuele droogstand grootste reden tot vreemdgaan vrouwen

1x in de 2 tot 3 maanden, of zelfs helemaal geen seks. Het zal je maar overkomen, denkt u.

Maar het overkomt heel veel mensen en is een drijvende kracht achter vreemdgaan.

Zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van overspelwebsite AshleyMadison.com onder 105.265 vreemdgangers uit 24 landen, waaronder 1000 Nederlanders.

De gemiddelde leeftijd voor mannen is 39 jaar, voor vrouwen 34 jaar. Van de mannen heeft 84% een vaste relatie of is getrouwd tegen 88% van de vrouwen.

Het langlopende onderzoek met de naam ‘Het Brandende Kruis: Wereldwijde Inzichten in Geloof en het Zondige Vlees’ heeft tot doel uit te zoeken hoe het verband is tussen religie en overspel.

Eén van de vragen die voorgelegd werd, was hoe vaak men seks had met de eigen partner. De uitkomsten zijn schokkend te noemen, meldt AsleyMadison.

Wereldwijd heeft 35% van de mannen en 36% van de vrouwen slechts eens in de 2 tot 3 maanden seks met hun partner. In Nederland is dit zelfs nog hoger met 42% van de mannen en 36% van de vrouwen.

Globaal bevindt 13% van de mannen en 18% van de vrouwen zich in de situatie van een seksloze relatie. In Nederland is dat volgens de cijfers iets lager maar toch wordt er bij 11% van de mannen en 8% van de vrouwen thuis niet gevreeën.(?!)

De Canadese mannen komen het meest tekort. Daarvan geeft 21% aan nooit meer seks te hebben met hun partner. Amerikaanse vrouwen spannen de kroon. Daarvan staat 22% volkomen droog.

“Wanneer thuis de liefde niet meer wordt geconsumeerd, zoekt men dit elders. Dat is logisch,” zegt Dr. Eric Anderson, seksuoloog en schrijver van het boek ‘The Monogamy Gap: Men, Love, and the Reality of Cheating’. “Vaak houdt men zielsveel van de eigen partner en wil deze zeker niet verlaten, maar komt wel serieus emotioneel tekort. Praten erover gaat meestal niet. Een affaire kan dan soelaas bieden.”

Met de affaire partner doet het gros van de ondervraagden (48% van de mannen en 41% van de vrouwen) in Nederland het 2x per maand. Dat is op zich ook weinig.

“Dat kan er ook op duiden dat het vreemdgaan enkel en alleen gebeurt om een seksuele behoefte die niet (meer) aanwezig is binnen de eigen relatie te stillen,” zegt Dr. Anderson.

Ook De Telegraaf VROUW besteedt aandacht aan het fenomeen van vrouwen wiens man geen of weinig seks meer met hen wil.

Lees ook:Mannen met erectieproblemen moeten nu extra zon pakken!
Lees ook:Vrouwen halen de mannen bijna in qua vreemdgaan
Lees ook:Vrouwen doen het buiten de deur graag met ‘een lekker ding’
Lees ook:10 redenen waarom 40′sters geweldige seks hebben (buiten de deur)
Lees ook:De lust daalt als de liefde toeneemt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>