Hackers smijten gegevens van hardcore vreemdgangers op straat

Hackers hebben meer gegevens verspreid van klanten die een account hadden bij de Amerikaanse overspelsite Ashley Madison.

Eerder werd al een klein deel van die data op internet gezet, maar gisteren verspreidden ze een veel grotere hoeveelheid klantgegevens.

Er werd maar liefst 9,7 GB aan gestolen bestanden op internet gezet.

Door de hack vorige maand werden de gegevens van 37 miljoen gebruikers van overspel-website Ashley Madison gestolen met e-mailadressen, wachtwoorden, creditcard-transacties en gebruikersprofielen.

Deze werden op het zogenoemde ‘dark web’ gezet, een deel van het internet dat alleen bereikbaar is met speciale anonimiseringssoftware.

De hackers, die opereren onder de naam Impact Team, laten weten dat de gegevens online zijn gezet omdat site-eigenaar Avid Life Media heeft geweigerd Ashley Madison offline te halen.

De hackers claimen tevens dat de overspel-website vol staat met nepprofielen van vrouwen. Eerder schreven ze ook al dat gebruikers die hun account laten verwijderen in werkelijkheid onderdeel blijven van de database.

Het Canadese Avid Life Media stelde dinsdagnacht dat de FBI de zaak nu ook onderzoekt, naast de politie in Canada. Het bedrijf zegt met significante middelen de gevolgen van de hack in de gaten te houden. “We zullen bovendien veel moeite doen om alle informatie te verwijderen die onrechtmatig openbaar is gemaakt.”

Het gaat hier niet om ‘hacktivisme’, maar simpelweg om een criminele daad, aldus Avid Life Media. “Wij zullen niet stil blijven zitten en de dieven de kans geven om hun persoonlijke ideologie op burgers rond de hele wereld te forceren.”

Het bedrijf vraagt bekenden van de hackers om zich te melden.

Lees ook:Oeps. Overspel-website Ashley Madison is gehackt!
Lees ook:Volgende stap Ashley Madison: prostitutie met elkaars vrouwen
Lees ook:Niet grappig meer: 2 leden Ashley Madison plegen zelfmoord
Lees ook:Lachen en huilen om gehackte vreemdgangers-site
Lees ook:Gekraakte overspelsite beweert dat er vrouwen in overvloed zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>