Waar ter wereld bevinden zich de grootste schuinsmarcheerders?

Canada behoort tot de wereldtop voor wat betreft vele wintersporten, maar ook wat betreft het rijden van een scheve schaats lijkt het land aan kop te gaan.

Hoofdstad Ottawa, de thuishaven van de vreemgangers-site die vorige maand gehackt werd. blijkt zelfs wereldleider als het erop aankomt.

1 op de 5 inwoners staat ingeschreven bij Ashley Madison……….

In februari waren er 189.810 gebruikers geregistreerd in Ottawa, op een bevolkingsaantal van 883.000. Stevig koploper in Canada, maar verhoudingsgewijs waarschijnlijk ook van de hele wereld.

“‘s Werelds kweekplaats bij uitstek van overspelige huwelijken”, zo noemde Noel Biderman het, de CEO van het bedrijf dat Ashley Madison in de stal heeft.

De meest voorkomende postcode van gebruikers is die van Parliamant Hill, waar de Canadese parlementsleden werken en wonen. Volgens de CEO tellen hoofdsteden sowieso wereldwijd meer klanten vanwege de beroemde cocktail van macht, roem en gelegenheid.”

Tecnilógica, een bedrijf uit Madrid, deed er 8 uur over nadat de gegevens voor het weekend op straat kwamen te liggen, maar de Ashley Madison-wereldkaart mag er zijn. De kaart, ‘Malfideleco’ genoemd (Esperanto voor ontrouw), geeft informatie over de 30 miljoen gebruikers per stad en de geslachtsratio.

De kaart kan niet gebruikt worden om gebruikers te identificeren. Het bedrijf spaart dus de vreemdgangers en verbergt gevoelige informatie zoals namen, adressen en e-mailadressen.

‘Malfideleco’ leert ons dat in Europa en Amerika vooral mannen gebruikmaken van de site. In India en de Filippijnen hebben vooral vrouwen een profiel.

De ‘overspelkaart’ is inmiddels viraal gegaan. Volgens CEO Jorge Gutiérrez is dat niet echt een verrassing: “Seks verkoopt en verboden seks verkoopt duidelijk nog beter”, zegt Gutiérrez. “Het lokale aspect en de visualisatie maken het nog aantrekkelijker.”

Meneer Biderman spint er garen bij. Ashley Madison is in 46 landen actief en heeft ongeveer 36 miljoen leden. Het Canadese bedrijf is nog lang niet uitgegroeid, er wordt gewerkt aan een beursgang in Londen. Daarmee moet $200 miljoen worden opgehaald om internationaal uit te breiden.

Lees ook:600 Nederlandse vreemdgangers beleven benauwde momenten
Lees ook:Hackers smijten gegevens van hardcore vreemdgangers op straat
Lees ook:Volgende stap Ashley Madison: prostitutie met elkaars vrouwen
Lees ook:Zuid Koreanen gaan vreemd bij het leven: Ashley Madison kan naar de beurs
Lees ook:Gekraakte overspelsite beweert dat er vrouwen in overvloed zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>