Waarom ‘verboden’ vruchten zo lekker zijn…

Dat ‘verboden vruchten’ aantrekkelijk zijn, weet iedereen. Zelfs oermoeder Eva liet zich verleiden tot een hap van de ‘verboden’ appel. Gevolg: verbanning uit het paradijs. En daarmee hebben we meteen een belangrijk thema te pakken van ‘verboden seks’. Want, net als Eva, sluiten vele mensen hun ogen voor de mogelijke consequenties van de ‘verboden vrucht’.

“Het heeft allemaal met spanning te maken”, zegt seksuologe Sanderijn van der Doef. “Iets dat verboden is, is spannend om te doen. Het geeft een gevoel van avontuur en schept een band. Mensen die van spanning houden zijn er eerder vatbaar voor. Zij zijn op zoek zijn naar de volgende thrill, klaar voor het avontuur. Maar er zijn ook mensen die het ‘laten gebeuren’ en de schuld geven aan de omstandigheden: Ik was er niet naar opzoek, het gebeurde gewoon! Is dan vaak het argument.”

Maar naar wie je de vinger ook wijst, uiteindelijk neem je zelf de beslissing. Met alle mogelijke consequenties van dien. En dat brengt ons bij de keerzijde van ‘verboden vruchten’. Want vaak speelt er meer dan alleen maar seks. Gevoelens bijvoorbeeld, van liefde. En schuld, naar die onwetende derde..

Als je iets doet wat verboden is, gaat er vroeg of laat iets knagen. Zeker als je weet dat je een ander verdriet doet. Volgens Sanderijn maken we onze eigen regels: “Een individuele combinatie van maatschappelijke en persoonlijke normen. Voor iedereen ligt die grens anders. Het is wel zo dat vroeger veel meer dingen verboden waren dan nu. Tegenwoordig is bijvoorbeeld vreemdgaan en/of homoseks (bijna) geen taboe meer. Toch kan het heel/extra spannend zijn. Niet zozeer omdat het ‘verboden’ is, maar omdat je bijvoorbeeld totaal onverwacht met iemand in zo’n situatie belandt.”

Niet alleen ‘verboden vruchten’ doen ons hart sneller kloppen, ook ‘geheime’ en ‘onverwachte’ vruchten smaken extra lekker. Het gaat vooral om de ‘spanning’, daar doen we het allemaal voor.

Lees ook:Westerse porno: verboden, maar o zo lekker kijkvoer voor moslims
Lees ook:Seks hebben met de een en fantaseren over de ander
Lees ook:Verboden Vruchten: Katja Schuurman doet boekje open met haar eigen seksgeheimen
Lees ook:Mannen glijden op de beste vriendin van hun vrouw
Lees ook:Lekker tussendoor: vluggertjes seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>