Madonna: hoezo hebben vrouwen boven de 50 geen seks?

The Queen of Pop, bouwjaar 1958, is niet alleen een uitzondering in de muziekwereld doordat ze al zo lang aan de top blijft, maar ook door haar altijd weer prikkelende politieke en seksuele statements.

Madonna verscheen deze week op de rode loper van het MET gala in een wel heel schaarse outfit. Twitter ontplofte bijkans, vanwege mannen en vrouwen die vonden dat dit niet kon.

De wereldzangeres wilde aantonen dat het voor oudere vrouwen nog steeds (of opnieuw) onbetamelijk is om hun seksualiteit en zin in avontuur uit te dragen. Dit bewijst dat de samenleving nog steeds age-istisch en seksistisch is.

In een post op Instagram geeft Madonna de critici lik op stuk. ‘No fucks to give’, schrijft ze bij een foto van zichzelf na het gala: het jaarlijkse modefeest dat Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour organiseert in het Metropolitan Museum of Art in New York.

Ze verklaart dat ze onbevreesd de weg wil vrijmaken voor toekomstige generaties vrouwen in een vertruttende samenleving. De reacties op haar outfit doet ze af als ‘een vooroordeel tegen vrouwen’.

“We strijden wereldwijd voor burger- en holebirechten. Als het op vrouwenrechten aankomt, zitten we nog in de Middeleeuwen. De jurk die ik droeg was een mode- en politiek statement. Dat mensen menen dat een vrouw haar seksualiteit en haar zin in avontuur vanaf een bepaalde leeftijd niet meer mag uitdrukken, bewijst dat we nog altijd discrimineren op grond van geslacht en leeftijd.”

Lees ook:Stacey Rookhuizen twittert haar penis-broek alvast
Lees ook:Lindsay Lohan net zo naakt als Marilyn Monroe
Lees ook:50 jaar Madonna in (sexy) beelden
Lees ook:Naaktfoto Madonna geveild
Lees ook:Nederlandse vrouwen hebben minder seks dan hun moeders destijds, maar betreuren dit niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>