Melkmeisje van Vermeer erotisch uitgelegd in Amerika

Het wereldberoemde schilderij van Johannes Vermeer Het Melkmeisje is helemaal niet de ode aan de arbeidersklasse, waarvoor het lang is gehouden.

In werkelijkheid is het een 17-eeuwse lofzang op het voyeurisme, de lust en de erotiek……..

De gapende opening van de melkkan moet in deze interpretatie worden gezien als de weergave van een stukje vrouwelijk anatomie.

Voor deze verrassende en provocerende interpretatie tekent curator Art Liedtke van het Metropolitan Museum of Art te New York dat het schilderij momenteel tentoonstelt.

Volgens Liedtke is het melkmeisje te vaak beoordeeld als ‘een madonna van de koeienweides’. Maar in de 17e eeuw hadden melkmeisjes de reputatie seksueel beschikbaar te zijn en er zijn volgens de conservator voldoende aanwijzingen, waaronder de voetenstoof, dat dit ook hier het geval is.

Liedtke erkent in een mooi, evenwichtig artikel op The Daily Beast dat zijn interpretatie niet onomstreden is.

Desgevraagd weigert de directeur van Het Rijksmuseum ~dat het schilderij heeft uitgeleend~ in te gaan op de suggestie dat het melkmeisje eigenlijk een erotisch schilderij is.

 

Lees ook:Masterclass masturberen: melkmeisje, kerstboom en citroenpers
Lees ook:Lindsay Lohan net zo naakt als Marilyn Monroe
Lees ook:Vagina van anderhalve eeuw oud mag niet op Facebook
Lees ook:Expo blote foto’s van Madonna
Lees ook:Naar de kerk om klaar te komen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Melkmeisje van Vermeer erotisch uitgelegd in Amerika

  1. Hans , Friesland

    Klopt , in de 17e eeuw hadden melkmeisjes de reputatie seksueel beschikbaar te zijn . Vooral melkmeisjes met grote dikke tieten werden vaak de koeienweides opgestuurd om door boeren en hun knechten gedekt te worden . Die voluptueze melkmeisjes hadden inderdaad de reputatie goed te dekken en vruchtbaar te zijn .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>