Het is weer mei: welkom in de Masturbatie Maand!

‘Een nieuwe lente, een nieuw geluid’, zo luiden de eerste regels van het lange gedicht ‘MEI” van Gorter.

De maand mei viert ook het voorjaar als Masturbatie Maand, in de VS ook ook wel de Wank Weeks genoemd.

Want, zo vinden de organisatoren, er zijn nog steeds veel te veel rare vooroordelen over zelfbevrediging…….

Dokter Joycelyn Elders sprak in 1994 op Wereld Aidsdag een menigte toe. Toen vanuit het publiek de vraag kwam of masturberen vroegtijdige seksuele activiteit ontmoedigt, antwoordde Elders: “Ik denk dat het deel uitmaakt van de menselijke seksualiteit en dat het aan iedereen moet worden onderwezen.”

Deze uitspraak viel slecht en de zwarte arts werd hierop de laan uitgestuurd. Haar ontslag heeft echter wel tot een traditie geleid. Ieder jaar viert men nu de hele maand mei masturbatiemaand.

De initiatiefnemer, een sexshop in San Fransisco, wil met de actie de conversatie over het onterechte ontslag roerig houden en mensen laten praten over masturbatie.

Sexshop ‘Good Vibrations’ ondervindt nog altijd dat mensen onwetend zijn over zelfbevrediging. Zij moeten ten eerste worden gerustgesteld, worden verteld dat het goed is om te doen. “98% van de mensen masturbeert, de andere 2% bestaat uit leugenaars”, aldus de sexshop.

Good Vibrations doet al jarenlang mee aan onder andere onderwijsprogramma’s om de bewustwording van het eigen genot te verhogen en het onderwerp masturbatie bespreekbaar te maken.

Dankzij de sexshop durft men er nu openlijk over te praten, in plaats van te giechelen of erover te zwijgen. Het is namelijk de ultieme vorm van safe sex, dus: namens seks.blog een aangename masturbatiemaand gewenst!

Lees ook:Het nut van mei als de masturbatie-maand
Lees ook:Vannacht wordt het 1 mei: de masturbatie-maand is begonnen!
Lees ook:Kunnen we een leuker woord verzinnen voor masturberen?
Lees ook:Vrouwen praten niet over masturberen, maar doen het wel
Lees ook:Het is nog steeds mei masturbatie-maand: 13 redenen voor vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>