Vagina-kunstwerk anti-semitisch beklad

Een standbeeld in de vorm van een vagina in de tuinen van paleis Versailles bij Parijs is zondag beklad met nazi-teksten.

Het beeld riep al eerder weerstanden op (en dat is bij kunst natuurlijk ook de bedoeling) maar sommigen gaan dan over tot negatieve acties.

De Franse minister van cultuur Fleur Pellerin zegt dat het de fascistische kijk op cultuur laat zien…….

Het gaat om een modern 70 meter lang metalen kunstwerk dat de naam ‘Dirty Corner’ draagt. De Fransen zelf noemen het bouwwerk van de Britse kunstenaar Anish Kapoor ‘De vagina van de koningin’.

Zondagochtend werden er 3 in witte verf geschreven zinnen op ontdekt. EĆ©n verheerlijkt de SS, de militie van de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. In een andere leus worden joden bespot.

Het is de tweede keer dat het beeld het slachtoffer wordt van vandalisme. In juni werd er gele verf over het kunstwerk gegooid. Toen ging het vermoedelijk om een daad van een Franse actiegroep die protesteerde tegen plaatsing van het in hun ogen controversiƫle kunstwerk.

Lees ook:Koninginnen-vagina in Versailles bespoten
Lees ook:Vagina van de koningin schiet in verkeerde Franse keelgat
Lees ook:Adolf Hitler verstrekte zijn manschappen Arische sekspoppen
Lees ook:Student zit klemvast in stenen vagina
Lees ook:Enorme buttplug verwijderd van Parijs’ plein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>