Gelijkheid m/v is ook gelijkheid van orgasme!

Vorig jaar nog bleek uit een enquête van het tijdschrift Cosmopolitan dat maar liefst 95% van de mannen bijna iedere keer klaarkomen, vergeleken met 57% van de vrouwen.

Dat bracht Sofia Metsoviti op een idee. Met haar T-shirts wil de Griekse designer orgasmegelijkheid promoten tussen mannen en vrouwen.

Al is niet iedereen even blij met de boodschap. “Hoe belangrijk een seksueel hoogtepunt voor vrouwen ook is, we mogen het niet als een streefdoel beschouwen,” aldus Alix Fox, sexperte bij Durex in Het Laatste Nieuws.

“Het is niet omdat één van beide partners geen orgasme heeft, dat de seks een dikke vette nul is,” vertelt ze. “Net doordat veel vrouwen te veel gaan nadenken over een orgasme, zouden ze hun eigen hoogtepunt kunnen saboteren.”

Wel is Fox te spreken over het initiatief van de T-shirts. “Alles wat de conversatie over seks en gelijkheid tussen beide partners op gang brengt, is een goed initiatief,” vindt ze. “Er moet dringend meer aandacht besteed worden aan het genot van vrouwen in de slaapkamer.”

De ontwerpster wil dan ook met name een discussie op gang brengen zonder heilig moeten. “Ik wil geen regels of extra voorwaarden aan seks verbinden. De leuze ‘If I don’t come it’ not done’ is vooral een pakkende tekst om de vrouwelijke seksualiteit te belichten. Het is een poging om seks bespreekbaar te maken, om vrouwen te helpen hun partner in te lichten over wat zij lekker vinden en wat ze liever niet doen. Om hen aan te zetten om eerlijk te zijn over hun verwachtingen.”

Lees ook:Het vrouwelijk orgasme is een evolutionair mysterie
Lees ook:Met een macho komt een vrouw sneller klaar dan met een tedere minnaar
Lees ook:Vrouwengekreun geen voorspeller van haar orgasme, maar wel van het ZIJNE
Lees ook:Vrouwen beleven 9x zoveel genot aan een orgasme als mannen
Lees ook:Eindelijk ontdekt: dus daarom komen vrouwen ook klaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>