Nederland in shock van internet-pedo Frank R.

Het Openbaar Ministerie meldde vanochtend dat in Cuijk, de 48-jarige Frank R via internet ongeveer 300 meisjes verleid heeft tot het verrichten van seksuele handelingen.

Daarvan maakte hij via de webcam beeldopnames. Zeker 11 meisjes ontmoette hij ook in het echt en werden door hem lichamelijk misbruikt.

Frank R is volgens zijn voormalige buurvrouw een teruggetrokken, stille einzelg├Ąnger.

Het leek een aardige man maar het blijkt een monster te zijn……

“Hij zat altijd binnen, er brandde tot laat licht maar ik heb nooit iemand bij hem gezien. Op de galerij groetten we elkaar. Ik vond het een lieve maar zielige man. Ik wilde hem nog vragen om op mijn zoon en dochter te letten. Achteraf ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan. Ik ben heel erg geschrokken.”

Zij omschrijft Frank R. als ‘een man klein van stuk met rossig haar en een glazen oog.’

Een andere flatgenote typeert hem als een rare, onverzorgde man, die zich afzonderde, drugs gebruikte en bier dronk. De politie kwam er regelmatig over de vloer, zegt ze.

Een 17-jarig meisje dat een paar verdiepingen lager woont, zegt dat hij haar weleens heeft gevraagd naar welke school ze gaat.

Buurtbewoners hebben in mei politie, recherche en mannen in witte pakken gezien. Pas vorige week werd de buurt duidelijk dat de man was opgepakt voor misbruik van meisjes. Over de vondst van de grote hoeveelheid foto- en filmmateriaal, wisten zij nog niet.

Volgens justitie beschikte de man over verschillende e-mailadressen en zou hij gebruik hebben gemaakt van andere identiteiten en bijnamen. Een deel van het fysieke seksueel contact zou hebben plaatsgehad in zijn woning.

De verdachte zit vast in een penitentiaire inrichting ergens in het land. Welke gevangenis het is, maakt justitie niet bekend.

De grote zedenzaak rond Frank R. had driekwart jaar geleden al aan het licht kunnen komen, volgens Max Daniel, hoofd operatie Noord-Nederland van de politie. Hij spreekt van een procedurefout.

Toen al stapten de ouders van een 16-jarig meisje uit Drenthe naar de politie gestapt omdat zij een relatie met hem zou hebben. Zij hebben daarop besloten geen aangifte te doen.

De politie had toen alsnog naar het OM moeten stappen en dit moeten voorleggen aan de zedenofficier, aldus Daniel. Dat is niet gebeurd. Na de melding over het Drentse meisje heeft Frank R. nog slachtoffers gemaakt, hoeveel is nog niet duidelijk.

Sinds mei van dit jaar, toen de zaak aan het licht kwam, houden 25 rechercheurs zich bezig met het bestuderen van 26.000 filmpjes en 144.000 foto’s.

Tot nu toe zijn 65 van de 300 meisjes door de politie geïdentificeerd. Zedenrechercheurs worden daarbij geholpen door rechercheurs van de marechaussee die getraind zijn in gezichtsherkenning. De verwachting is dat er komende tijd nog meer namen van slachtoffers bekend worden.

Volgens Daniel heeft R. hoogstwaarschijnlijk alle foto’s en filmpjes voor zichzelf gehouden en heeft hij niets op internet verspreid. Wel heeft hij foto’s en filmpjes gedownload. Rechercheurs onderzoeken nog welk materiaal R. zelf maakte en welke foto’s hij van internet haalde.

R. zocht via chatboxen op verschillende sites contact met de meisjes. Dat deed hij vanuit huis, in zijn vrije tijd. Overdag werkte de man. Het is niet bekend wat voor werk hij deed. Hij werkte in ieder geval niet met kinderen, aldus de politie.

Tot nu toe zijn er drie aangiftes binnen, maar de verwachting is dat dit aantal nog oploopt.

Lees ook:Seks hebben met een pedo-pop: misbruik of niet?
Lees ook:Vreemde fetish: billenknijper in sjieke Gooische wijk
Lees ook:Vreemde fetish: de schaamhaar verzamelaar
Lees ook:Laat je digitaal niet uit je kleren lullen
Lees ook:Dit stel is zelfs te geil voor een stripclub

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>