Is Joris Demmink als kleuterneuker aan de schandpaal te nagelen?

In de rechtbank van Utrecht handelt vandaag voor de 3e dag het getuigenverhoor in de zaak tegen oud-topambtenaar Joris Demmink.

Dit is aangevraagd door De Roestige Spijker, een stichting die zich erop toelegt de onderste steen boven te krijgen over het vermeende kindermisbruik door de nu 66-jarige gepensioneerde Demmink…..

Het gonst al jaren van de geruchten over seksuele escapades van deze oud-topman van Justitie.

Hij zou een voorliefde voor minderjarigen aan de dag hebben gelegd en zijn machtspositie continu hebben misbruikt om zijn gang te gaan en beschuldigingen van zich af te houden.

Zijn homoseksualiteit houdt hij lang verborgen, ook voor zichzelf; pas rond zijn 30ste geeft Demmink eraan toe nadat hij, vertelde hij een vriend, omhelsd was door een man.

En hij ging ervoor, op zijn eigen manier en zonder schroom. Vanaf begin jaren ’80 duikt Demmink op in de Haagse gayscene, bezoekt de bars waar mannen komen om elkaar te ontmoeten en blijft sto├»cijns een pak met stropdas dragen. Ook toen al: geruchten over pedofilie.

Bij zijn aantreden als secretaris-generaal, in 2002, laat minister Donner de veiligheidsdienst onderzoeken wat er waar is. Geen spoor van rook, laat staan vuur, is de conclusie. Dat overtuigt ook de volgende ministers van Demminks onschuld, ook al hebben ze het onderzoek niet ingezien.

Nadat er in 2008 aangifte wordt gedaan door een Turkse jongen die claimde in de jaren ’90 te zijn verkracht, doet het Openbaar Ministerie ‘een ori├źnterend feitenonderzoek’, dat opnieuw geen reden geeft voor vervolging.

Twee weken voor zijn pensioen, oktober 2012, pakt het AD uit met een verhaal over Demmink, die contacten zou hebben gehad met de Haagse jongenspooier Willard.

Vol verbazing kijken Demminks vrienden hoe de kwestie zich nu ontvouwt, schrijft De Volkskrant. Getuigenverhoren, alsnog een onderzoek van het OM, een constante stroom van ‘bewijzen’ op internetfora. De strijd om de beeldvorming heeft hij al verloren, vrezen ze. Bij een enkeling rijst zelfs een klein beetje twijfel: zou Joris Demmink nog een kant hebben die ik niet ken? Je weet niet wat je niet weet.

Misdaadjournaliste Saskia Belleman bij Humberto Tan aan tafel laat ook haar licht op de zaak schijnen……

Lees ook:Vermeende super-pedo Joris Demmink voelt net om zich sluiten
Lees ook:HIV-uitbraak onder Utrechtse studenten is Broodje Aap
Lees ook:Astronauten hadden nog nimmer seks in de ruimte
Lees ook:Is seks nou van God gegeven of van Darwin?
Lees ook:Macht doet mannen als DSK een onbevredigbare seks-honger hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>