Kan een vrouw een man verkrachten? Het antwoord is JA

Zeg nou zelf: als we de termen aanranding en verkrachting horen, denken we altijd aan een mannelijke dader en een vrouwelijk slachtoffer.

OK, er zal wellicht eens een vrouw seksueel over de schreef gaan, maar dat wordt 9 van de 10 x weggelachen.

Des te verwonderlijker is het het dat veel mannen weleens tegen hun zin in seks hebben gehad met een vrouw…….

Zo blijkt uit onderzoek van Bryana H. French van de University of Missouri onder 284 personen, waarover is gepubliceerd in het vakblad Psychology of Men and Masculinity.

43% van de mannen had weleens seks tegen zijn wil en in 95% van de gevallen was de agressor een vrouw.

18% van de mannen ondervond daarbij ook geweld aan den lijve en bij 31% was sprake van verbaal seksueel geweld.

Dat resulteerde bij 10% in seks tegen zijn wil en bij 40% in zoenen en strelen tegen zijn wil in.

Er heerst veel schaamte rond deze zaken. Mannelijke slachtoffers weigeren ook de details te beschrijven, maar wanneer de onderzoekster aan hen vroeg of het echt gebeurd was, bevestigden ze dat wel.

Of daarbij sprake was van een erectie of niet, doet niet zo ter zake, zegt French. Want net als bij vrouwen, kunnen mannen lichamelijk ook anders reageren als ze van binnen voelen.

“Dit is een bijna onbesproken probleem”, zegt klinisch psychologe Dr. Barbara Greenberg in The Daily Beast. “Mannen en tienerjongens hebben ook tedere gevoelens en wanneer dit op seks aankomt, worden die heel vaak genegeerd.”

Dat vrouwen geen seksuele agressors zouden kunnen zijn, heeft ook te maken met spraakverwarring. Zo is afgedwongen seks (wat bij mannelijke slachtoffers vaak het geval is) voor mensen vaak iets anders als gewelddadige of geforceerde seks, terwijl het in alle gevallen tegen zijn respectievelijk haar zin in is.

Omdat dit onderzoek onder 284 mannen nog te kleinschalig is voor harde conclusies, zal onderzoekster French het binnenkort herhalen bij een grotere groep jongens en mannen. Maar zelf is ze vrij zeker van haar bevindingen.

”De vaak aangehaalde stelling dat mannen niet verkracht kunnen worden door vrouwen is dus onwaar. Het is belangrijk om mannen als slachtoffer van seksueel geweld niet te negeren, maar serieus te nemen.”

Lees ook:Een laag fietsstuur maakt de vagina ongevoeliger
Lees ook:Vagina Dag in Nederland
Lees ook:Pas op voor ‘stealthing’: mannen die stiekem hun condoom afdoen tijdens de seks
Lees ook:Weing lol in seks vanwege sekueel geweld
Lees ook:Mannen zijn het gelukkigst als zij haar een orgasme ‘bezorgen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>