Club Martijn: ‘Toen was pedo zijn nog heel gewoon’

Een seksuele relatie tussen een kind en een volwassene die wederzijds als plezierig wordt ervaren, moet kunnen. Dat was het uitgangspunt van pedofielenvereniging Martijn.

Volgens Martijn zouden seksuele contacten tussen kinderen en ouderen geen probleem moeten zijn als de richtlijnen van de vereniging maar werden nageleefd……….

Dat meldt het NOS Nieuws.

Zo moest er instemming zijn van zowel het kind als de volwassene, de ouders van het kind moesten op de hoogte zijn, het kind moest zich op elk willekeurig moment kunnen terugtrekken uit de relatie en alles moest gebeuren in harmonie met de ontwikkeling van het kind.

De vereniging met zo’n 200 leden wilde een platform zijn voor discussie over pedofilie en streed voor de sociale en maatschappelijke acceptatie van relaties tussen kinderen en volwassenen.

Op de site was te lezen dat de vereniging af wilde van het dogma dat “kinderen en jongeren geschaad worden door vriendschappen en liefdevolle intimiteit met oudere personen”.

De stichting werd in 1982 opgericht door een zedendelinquent met de naam Theo die in de gevangenis zat. Hij wilde met de vereniging pedofielen die hetzelfde meemaakten of meegemaakt hadden bij elkaar brengen. Vanuit de gevangenis begon hij met het uitgeven van het blad Martijn.

Toen Theo na een tijdje afhaakte werd een nieuwe club gevormd door iemand die bekendstaat als ‘Duif’. De vereniging werd vernoemd naar het blad Martijn en werd officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Er kwam een nieuw blad, de OK, dat stond voor Oudere-Kind, dat eens in de 3 maanden verscheen. Dat was omstreden. Er stonden verhalen en ingezonden brieven in waarin seksuele handelingen met kinderen werden beschreven. Ook stonden er afbeeldingen in van schaars geklede of naakte kinderen, met name jongetjes.

Leden van de vereniging, onder anderen de voorzitter, werden in die tijd regelmatig verdacht van bezit kinderporno, maar een direct verband met de vereniging is volgens het Openbaar Ministerie niet te vinden.

De vereniging werd in 2012 verboden door de rechtbank, maar dat verbod werd later door het gerechtshof in Leeuwarden teruggedraaid. Volgens het hof stond niet vast dat de vereniging strafbare feiten heeft gepleegd.

Het OM ging in april vorig jaar tegen de uitspraak van het gerechtshof in cassatie bij de Hoge Raad. Die heeft vandaag geoordeeld dat de vereniging moet worden ontbonden.

Lees ook:Gevaarlijke gekken betrekken kinderen bij sm-seks
Lees ook:Groomers zijn digitale kinderlokkers
Lees ook:Disneyland, Pedoparadijs?
Lees ook:Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met seksuele opvoeding
Lees ook:De dubbele moraal van de USA: meerendeel huidige ouders geeft kids geen seksuele voorlichting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>