Vrouwelijke seks-delinquenten handelen niet in hun eentje

Zedendelicten plegen, dat doet een vrouw niet. Dat denken we intuïtief.

Helaas zijn vrouwen wel degelijk ook daders, maar zij doen dit bijna nooit op hun eentje en ook niet vanuit een seksuele abberatie……..

Dit blijkt uit onderzoek van Miriam Wijkman, waarop zij vandaag promoveert aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de VU.

Ze onderzocht de kenmerken van vrouwelijke zedendelinquenten in strafdossiers en strafbladen in de periode 1994-2008.

Naast het samen plegen ontdekte de promovenda dat vrouwelijke zedendaders bijna nooit seksuele motieven hebben. Bij 98% werd geen seksuele stoornis vastgesteld, zoals pedofilie.

Opmerkelijk, want vrouwelijke daders maken wel degelijk minderjarige slachtoffers.

“De seksuele voorkeur van de mannelijke mededader kan meespelen”, aldus Wijkman. “Hij zou bijvoorbeeld een voorkeur kunnen hebben voor jonge kinderen. Ook is het lastig om seksuele stoornissen en pedofiele interesses vast te stellen bij vrouwen. ”

Wijkman geeft voor het eerst een overzicht van de kenmerken van deze misdadige vrouwen. Haar bevindingen zijn van belang voor de praktijk van recherche en behandeling.

“Je zou behandeling van dit soort daders juist niet op het seksuele aspect van de delinquentie moeten richten, maar meer op de algemene psychosociale problemen van de dader.”

Lees ook:Poolse pedo’s worden gecastreerd
Lees ook:Koekjes brengen: van de kerk naar de porno-set
Lees ook:Overspel-alert: reislustige vrouwen en mannelijke ondernemers
Lees ook:Hulplijn voor pedo-seksuelen
Lees ook:Sex sells niet zoveel meer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>