Alle sektes hebben wel iets raars met seks

De pedofiele beerput van de Rooms Katholiek kerk riekt nog wel een tijdje door, maar eveneens seksschandalen in protestantse kringen, een rare Joodse seksrabbijn en seksueel misbruik onder het mom van Boedhistisch mediteren passeerden dit jaar al de revue der seksgekken.

Maar ook in evangelische kringen was het al meermaals prijs. Onder het mom van bekering, halleluja kameraden en duiveluitdrijvingen gebeuren helaas dingen die het daglicht niet verdragen…..

Ook de zeer gelovige zorginstelling Jedidja leek zo vredig, daar in dat lieflijke boerderijtje aan de rand van het Zuid-Hollandse dorpje Meerkerk, meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Voorganger Aaldert van E. (rechts zoals hij in 2000 op de omslag van zijn autobiografie ‘Roeping? Ga er dan voor!’ stond) is gearresteerd.

Zeker 2 patiëntes met psychiatrische problemen zouden door de 74-jarige Van E. zijn betast.

Van E. stond begin jaren ’90 te boek als een ‘groot evangelisch leider’ die door het Hogere was geroepen om ‘gedemoniseerde’ cliënten te genezen. Van E. is dan nog razend populair: zijn gemeenschap Nehemia trekt soms wel 800 volgelingen naar de kerk.Maar al snel gaat het bergafwaarts. Van E. vertrekt er na beschuldigingen van handtastelijkheden. Ze blijven onbestraft, maar verbolgen kerkgangers klagen van ‘sektarisch gedrag’, waarin ze tegen hun zin in ‘intiem’ moesten zijn. Van E. vertrekt naar Ridderkerk om daar een nieuw centrum te starten voor begeleiding van geloven en ‘behoeftigen’.

In 2008 komen er opnieuw beschuldigingen. Ditmaal stappen zes vrouwen naar justitie en doen een boekje open over aanrandingen, betastingen en zelfs gedwongen orale seks.

Als Van E. wordt vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, lijkt hij zich aanvankelijk voorgoed te hebben teruggetrokken. In relatieve rust richt hij echter een nieuw centrum op in Meerkerk, waar men niets vermoedt.Nu justitie daar na een jaar lang van stil onderzoek met nieuwe beschuldigingen is gekomen, vragen Meerkerkers zich geschrokken af wat zich heeft afgespeeld met de psychiatrische patiënten in hún gemeente.

Een buurvrouw kan alleen maar gissen. ,,We hebben geen idee wat er achter dat hek gebeurt,” zegt ze, wijzend op het pand van de instelling. “Het is allemaal geheim. Het lijkt wel sektarisch.”

Het hele artikel is te lezen in het AD van vandaag en verkrijgbaar via Blendle.

Lees ook:Belgische psychiater bekent seksuele verhoudingen met patiënten
Lees ook:Zeker 400 mensen seksueel misbruikt in Nederlandse zorginstellingen
Lees ook:Condooms voor AIDS-patiënten
Lees ook:Superpervert Jimmy Savile: pedofiel, gerontofiel, necrofiel
Lees ook:Ophef om ‘sekskamers’ voor tbs’ers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>