Vreemde fetish: gerontofilie

Een 75-jarige vrouw werd eind juli bruut verkracht in Amsterdam. De verdachte gebruikte zoveel geweld dat de vrouw hoofd- en rugletsel opliep. Na de verkrachting roofde de man ook nog eens de gouden sieraden van haar handen en haar nek.

Nog geen 3 weken eerder werd een 44-jarige man opgepakt voor het meerdere malen verkrachten van een 85-jarige vrouw uit Den Haag in haar woning. Volgens de politie was de man de woning binnengekomen via een raam, dat vanwege de warmte open stond.

Wat gaat er eigenlijk in het hoofd om van iemand die een dame op leeftijd dwingt seks met hem te hebben? Hem, want in de meeste gevallen zijn het mannen……

Dat meldt hoogleraar en psycholoog Jan Hendriks van de zorginstelling voor forensische psychiatrie De Waag en de Vrije Universiteit, vandaag het Algemeen Dagblad.

 

Volgens Hendriks zijn er 3 soorten verkrachters te onderscheiden. Eén daarvan is de dader die een voorkeur heeft voor oudere vrouwen. “Net zoals een pedofiel dat heeft voor kinderen.”

De 2e dader gaat opportunistischer te werk. “Die neemt wat hij of zij tegenkomt. Dat kan van alle leeftijden zijn, maar vaak zien we wel dat er geslachtsrijpe mensen uitgekozen worden. Dit noemen we de seksuele veelvraat. Zeker als erbij gedronken is, dan is het niet van belang hoe aantrekkelijk het slachtoffer is.”

De 3e soort dader gaat voor een makkelijke prooi. “Deze persoon krijgt het in het leven niet voor elkaar om seks te krijgen en gaat daarom voor een ouder iemand. De kans dat een bejaarde een goede beschrijving kan geven van de dader is vaak een stuk kleiner – mede door slecht zicht of gehoor en vergeetachtigheid- en ook het verweer zal niet groot zijn. Ook is het verzamelen van bewijs daardoor naderhand lastig.”

Onder de ouderenaanranders zijn jonge mannen (18 tot 25 jaar) oververtegenwoordigd. Hendriks: “De druk om seksueel te presteren is in deze leeftijdcategorie groot. Daardoor krijgen ze eerder het gevoel dat ze de verwachtingen niet kunnen waarmaken en wordt de drive om toch seks te hebben sterker. Ook afwijzingen helpen daaraan mee. Jammer genoeg trekken de daders die iets aan hun gedrag moeten doen niet zelf aan de bel.”

Lees ook:Bekende Duitse nymfomane sterft na seksmarathon
Lees ook:Vreemde fetish: voeten porno
Lees ook:Vreemde Fetish: de slipjesdief
Lees ook:Hoe heet een vrouwelijke potloodventer?
Lees ook:Vrouwen kunnen niet verkrachten volgens de wet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>