Een seks-chat met een minderjarige eindigt in de cel

Via internet met een kind over seks chatten, moet strafbaar worden.

Op dit moment wordt gekeken hoe de zedenwetten zodanig aan te passen dat minderjarigen beter beschermd zijn tegen digitale vormen van seksueel misbruik.

Ook seksuele afpersing via internet, het zogeheten sextortion, moet verboden worden…….

Dat vindt minister Ard van der Steur van Veiligheid & Justitie, meldt het NOS Journaal.

Aanleiding is een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, dat constateerde dat veel juristen weinig of niets kunnen met de huidige zedenwetgeving. In de nieuwe opzet moeten de verschillende vormen van digitaal misbruik van kinderen strafbaar kunnen zijn.

De minister onderzoekt tevens of er een HALT-straf kan worden ontwikkeld voor jongeren die zich schuldig maken aan sexting, het verspreiden van pikant beeldmateriaal of seksueel getinte berichten via mobiele telefoons.

Sinds 2010 is het zogenaamde grooming (digitaal kinderlokken) al strafbaar gesteld. Komend najaar moerden de plannen uitgewerkt zin, schrijft Van der Steur aan de Tweede Kamer.

De 34-jarige Patrick S. stond vandaag terecht in Rotterdam. Volgens het Openbaar Ministerie verleidde hij tientallen minderjarige meisjes via het internet. Hij deed zich voor als zanger van B-Brave en beloofde de meiden onder meer concertkaartjes in ruil voor foto’s en video’s.

Bij een huiszoeking werden ruim 600 chats, vaak met een seksueel karakter, en duizenden afbeeldingen en berichten gevonden. Een groot deel van deze berichten was intimiderend. Voor zover bekend heeft de man zijn jonge slachtoffers nooit ontmoet. Uitspraak: 15 maart.

Lees ook:Sekswerkers beneden de 21 jaar worden zelf niet strafbaar gesteld
Lees ook:Loverboys zijn vet verkeerd
Lees ook:Poldermodel in bed
Lees ook:Mag je rijles krijgen in ruil voor seks? Ja, maar niet op de rotonde!
Lees ook:‘Sex crimes and the Vatican’ terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>