ZIEK: minderjarige prostituees erg in trek bij Nederlandse mannen

Steeds meer mannen blijken te kampen met pedoseksuele gevoelens. Anders kan ik het niet noemen. Elke dag zoeken tientallen Nederlanders via internet naar seks met heel jonge prostituees. Dat bevestigt Gideon van Aartsen van Terre des Hommes na een artikel daarover in TROUW. Hij is projectleider van Watch Nederland, dat strijdt tegen handel in seks met minderjarigen.

De organisatie plaatst sinds begin dit jaar lokadvertenties op websites met seksadvertenties. Daarvoor worden 7 nepprofielen van minderjarige meisjes gebruikt. Intussen hebben al meer dan 1200 mannen daarop gereageerd. De helft van hen wilde een seksafspraak, ook al was in mailcontact duidelijk dat het gaat om een minderjarig meisje.

Watch Nederland waarschuwt deze mannen dat ze zijn gezien, aldus van Aartsen. Sekscontact met een virtuele minderjarige is nog niet strafbaar, maar de wet die dat regelt is al door de Tweede Kamer en wacht alleen nog op goedkeuring in de Eerste Kamer.

Het project met de lokadvertenties is nu nog in de testfase met een moderator, maar binnenkort wordt het geautomatiseerd door chatbots in te zetten, een virtuele gesprekspartner. Elke dag worden dan 10 lokadvertenties op evenzoveel websites gezet. Van Aartsen noemt ‘een harde kern van mannen’ van mannen die consequent online op jonge meisjes jagen.

Lees ook:Seks op het lesrooster van middelbare scholen
Lees ook:Vreemde fetish: de schaamhaar verzamelaar
Lees ook:Seksuologen pleiten voor virtuele pedo-porno
Lees ook:Speciaal politie-team jaagt op loverboys
Lees ook:Suikeroompjes die betalen voor aantrekkelijke te jonge meisjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>