Altijd opgewonden zijn is een ziekte

Vergaderen met de baas? Opwindend. Een brood kopen bij de bakker? Geil. Nee, dit is geen fetish, maar een ziekte: altijd opgewonden zijn.

Er zijn vrouwen die continu opgewonden zijn en bij wie ook een orgasme geen soelaas biedt.

Zij lijden mogelijk aan het Aanhoudende Seksuele Opwinding Syndroom………..Dat publiceerde een medisch tijdschrift over seksueel overdraagbare aandoeningen onlangs.

Volgens de studie in het blad International Sexualy-Transmitted Diseases and Aids is niet duidelijk hoeveel vrouwen aan het syndroom lijden, maar kan het probleem zo groot zijn dat vrouwen in elektrotherapie gaan.

De vrouwen met PSAS worden er helemaal gek van, zo staat te lezen in het bericht. Doordat de vrouwen continu opgewonden zijn en daar niets aan kunnen veranderen, hebben ze psychologische problemen en soms zelfmoordneigingen.

De seksuele prikkeling kan enkele dagen, maar ook anderhalf jaar duren. Anderhalf jaar in constante staat van opwinding! Wat vermoeiend moet dat zijn.

De oorzaken zijn nog niet duidelijk. Wat het moeilijk maakt om te onderzoeken is dat veel vrouwen die het hebben, er niet voor uit durven te komen. Ik denk dat ook veel vrouwen geen idee hebben dat ze er last van hebben!

Volgens het artikel werpt het syndroom een nieuw licht op vrouwelijke seksualiteit. Vrouwen die last hebben van PSAS hebben weliswaar voortdurend een opgewonden gevoel rond de genitaliën, maar dat betekent niet dat ze ook altijd zin in seks hebben. Dat is dan ook het belangrijkste verschil met vergelijkbare aandoeningen als nymfomanie of seksverslaving.

Je lichaam wil seks, maar jij dus niet. Dat is zo ingewikkeld: hoe lichaam en geest iets anders kunnen willen. Zeker op het gebied van seks: waar houdt lichamelijke geilheid op en begint zin in seks?

Lees ook:100 orgasmes per dag: prettig of rampzalig?
Lees ook:Continu orgasme syndroom is eigenlijk onrustig genitaal syndroom
Lees ook:Vrouw met 100 orgasmes per dag pleegt zelfmoord
Lees ook:Amanda heeft PSAS: 50 orgasmes per dag en al sinds haar 6e
Lees ook:Als je PSAS hebt kom je continu klaar en dat is knap klote

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Altijd opgewonden zijn is een ziekte

 1. caro

  ik hou ook wel van seks. is dat hetzelfde. hoe weet je nou of je dit hebt??

    /   Reply  / 
 2. the dude

  heeft mijn vriendin ook, maar ik heb erg geen last van.

    /   Reply  / 
 3. Kelly

  Tegewoordig lijkt het wel of ieder mens een ziekte heeft. En er worden er ook veel ziekte beelden bij gemaakt. Laat die bullshit toch het is al erg genoeg dat erover geschreven word let maar op straks heb je weer een groep mongolen die zeggen dat ze het hebben en dan krijgt het weer een naam. Daar word je pas gek van.

    /   Reply  / 
 4. Thomas Giger

  Klinkt als een opwindend leven :-)

    /   Reply  / 
 5. grotebeer

  jaja en hoe zit het dan met als ze seks hebben met iemand? worden ze dan ook om de haveklap verliefd op steeds een ander?

    /   Reply  / 
 6. Dimitry

  De vrouwen die er last van hebben moet er er gewoon aan toegeven. Mannen hebben ook altijd zin in seks en dat word ook geen ziekte genoemd.

  Als ze eraan zouden toegeven word er meer gesexed in het algemeen. Word het gevoel minder en kunnen ze beter functioneren. Tevens zullen er dan ook mannen zijn die meer krijg en er dus minder naar verlangen. Oftewel de drang ernaar word minder bij beide partijen.

  Dus vrouwen die er last van hebben moeten er gewoon niet tegen vechten of is gaan praten met een vertrouwens persoon. Want juist door dat vechten ertegen worden ze er gek van.

  Go with the flow, die gevoelens/verlangs zijn er niets voor niets. Waarschijnlijk vertellen ze iets over jezelf

    /   Reply  / 
 7. GS

  Waar vind ik zo’n vrouw!

    /   Reply  / 
 8. Maarten

  Jeetje….ben ik ook ziek mss ? Word als man zijnde steeds wakker met een paal en hou dat tot ik ga slapen, ff trekken en staat ie weer, wel lekker mar ook moeilijk soms als ik af moet rekenen in de super en het meisje achter de kassa de bobbel in mijn broek ziet….breng mij eens in contact, eindelijk met een onverzadigbare vrouw !! samen ziek en dat delen lijkt me heerlijk !!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 9. Superbabe

  Tja, door het Nederlands gaat er wel wat verloren hier…Ik weet het natuurlijk niet zeker, en het artikeltje zegt het ook nergens, maar ik vermoed dat PSAS een afkorting is van Persistent Sexual Arousal Syndrom.
  Het woordje Arousal vertaalt zich slect: in sommige contexten is het “Opwinding” – dit heeft in het nederlands samen met “Seksueel” een tamelijk positieve connotatie.
  Waarschijnlijk bedoelde de met witte jas en hoornen bril uitgedoste onderzoeker met “Arousal” eerder: “Alertheid” of “Verhoging”. Kortom, we hebben het hier over een lichamelijke toestand waarbij de geslachtsdelen bijvoorbeeld constant doorbloed zijn – het jeukt je bij wijze van aan je … – maar dit is nog wel even iets anders dan opgewonden of geil zijn.

    /   Reply  / 
 10. Stefan

  volgens mij maakt et niet zoveel uit hoe het heet, het gaat erom dat ze echt constant ‘opgewonden’ zijn, zoiets als ik ben wanneer ik en me vriendin in bed liggen en de kleding van elkaars lijf scheuren, en ik wel weet wat er komen gaat, GRAAUW, maar dat dan 24/7, lijkt me vreselijk. en dan na te gaan dat sex en een orgasme geen uitkomst bieden. dus Dimitry eraan toegeven helpt gewoon niet want dan zit je ook de hele tijd te masturberen en te wippen, lijkt me niet goed voor je werk/school/sociale leven. arme arme vrouwen ik heb soms echt medelijden met jullie. ongesteldheid, zwangerschap, en dan ook nog eens PSAS! respect.

    /   Reply  / 
 11. Ninotchka

  Ha, eindelijk een modeziekte waar ik ook aan lijdt! Of lijdt…volgens mij heb ik dit al jaren, maar er nooit wanhopig van geworden. Verveel me nooit

    /   Reply  / 
 12. ronald

  iemand suggesties

    /   Reply  / 
 13. David

  Nou, dat je er aan toe moet geven is wel wat kort door de bocht.

  Ik zit zelf met een aanverand probleem, althans, er zijn raakvlakken.
  Zelf vind ik het soms vervelend dat in mijn optiek vrouwen beter gequipeerd zijn dan mannen seksueel.
  Ik weet niet waarom, maar het kan inderdaad zijn dat ik ook vaker zin heb dat ik wil.
  Ik wil seks helemaal niet zo belangrijk vinden, maar heb wel vaak zin. En dat is niet omdat ik een man ben, maar omdat er iets niet helemaal klopt in mijzelf.
  Kort samengevat: ik snap heb probleem van deze vrouwen, maar dat vrouwelijk is? Mannen kunnen het net zo goed hebben toch?

    /   Reply  / 
 14. saskia

  psas? komt het niet voort uit onze maatschappij? onderdrukking alom van gevoelens en emoties, liefdeloze seks, net teveel of te weinig waardoor er zowel lichamelijk of psychisch een blokkade ontstaat en uiteindelijk resulteert in dit symptoom? Ik ben ervan overtuigd dat als we er beter over konden praten, onze gevoelens (niet alleen over seks, maar al onze gevoelens) konden uiten dit helemaal niet zou bestaan, of toch zeker niet in deze getallen. het is alom stress en conflichten en onzekerheden, zulke zaken eisen hun tol. Ook in relaties loopt het allemaal niet zo eenvoudig en we hebben niet echt meer geleerd te praten en te werken aan de dingen die zich voortdoen, maar wel aan opstapelen in onszelf of net het omgekeerde in andere extremen uiten. ik denk dat het heel belangrijk is erachter te komen welke gevoelens dit oproepen? niet geliefd, niet gewaardeerd voelen,onzekerheid en nog zovele andere gevoelens zijn volgens mij hiervan de dieper liggende oorzaak.

    /   Reply  / 
 15. ...

  je bent kanker ziek maarten

    /   Reply  / 
 16. Babette

  nou, ik denk dat als vrouwen stoppen met het gebruiken van hormonale anti-conceptie middelen, ze ook PSAS symptomen krijgen. Niet de hele maand, maar wel een deel ervan.
  Niet altijd prettig, een sooort constante jeuk. Soms helpt drie keer achter elkaar klaarkomen wel, maar dan heb je ook echt effe geen energie meer over en dat midden op de dag !!! pfieuw…

    /   Reply  / 
 17. Bambuddha

  Eindelijk, ik heb mijn gelijke gevonden!!

  Zin in een date??

    /   Reply  / 
 18. Psy

  Hee mensen, ik zit me kapot te ergeren aan bijna al jullie reacties!
  PSAS heeft niets maar dan ook helemaal niets met sex te maken!!!
  Trek pas je mond open als je weet hoe het voelt! En niet als je meteen de link legt met sex.
  Want nee, sex lucht niet op bij PSAS! Teveel of te weinig sex is absoluut niet de oorzaak!
  Voel eerst maar eens zelf hoe het voelt om dag in dag uit met zoiets rond te lopen, echt. Je probeert het op te lossen met sex, maar dat werkt echt niet. Je komt er dan vanzelf wel achter hoeveel pijn het doet om altijd dat gevoel te hebben en dat niets helpt.
  Het is een hormoonkwestie, een storing in het deel van je hersenen die je hormonen aanstuurt.
  Vaak aan sex denken en vaak willen heeft daar niks mee te maken.
  Denk dus voortaan eerst even goed na voordat je je (vooral mannelijk) geslachtsdeel achterna hobbelt in plaats van je hersens te gebruiken voor een reactie die er iets toe doet! Of zitten jullie hersenen in jullie geslachtsdeel? (Dat zou een hoop verklaren waarom zoveel mensen zo reageren……)

    /   Reply  / 
 19. Psy

  @ Babette,
  Nee, 3 keer achter elkaar klaarkomen helpt echt niet! Het gevoel is zelfs niet weg te krijgen met 24 uur per dag sex!

    /   Reply  / 
 20. monza

  als ik wakker word met een harde dan gaat ik eerst een keer of vier sjorren aan da ding, dan denk ik dat ie ff moe is maar na het zien van een vrouw gaat ie weer omhoog en moet ie weer een keer of 4 geholpen worden, als ik even niks te doen heb gaat ie continu omhoog en is ie niet kalm te krijgen en sávonds is het ergste, dan blijf ik net zolang sjorren dat ie zeer gaat doen ( een keer of 10-12 op een avond) en dan denk ik dat ie kapot is en ga naar bed en dan kruipt ie weer tegen de dekens omhoog. ik ben niet ziek maar die paal is ziek. naar mijn mening is castreren (net zoals bij een hond) de enige oplossing. maar bij mij word niks gehakt of geknipt. dan maar sjorren……heb geprobeerd om met een braziliaanse schoonheid het veelvuldig te doen maar na 11 keer op een avond kon je me opvegen, en na 8 maanden zo aan de gang geweest te zijn raakte ze zwanger ( raar) en was mijn zin even over en was lichamelijk helemaal kapot. dat was dus ook geen succes, daarna veelvuldig naar de betaaldames maar de bank stak daar na een tijdje een stokje voor. m.a.w. heb me de schompes gesjord en de wereld bij elkaar geneukt en nog niet genezen. ( maar het was wel lekker)…….spijt? neu.
  zou ik het overdoen? jep.
  zelfmoordneigingen? alleen als ze zwanger worden…..

    /   Reply  / 
 21. yoke

  ik heb door mijn kanker 2 1:2 jaar geen sexs meer gehad ook door mijn stoma en nu ineens zou ik gans de dag door willen neuken en blijf geiler en geiler worden moet erbij zeggen dat ik wel een oma ben van 62 jaar dit is toch niet normaal zijn er nog ouder vrouwen diedit hebben lieve groetjes van yoke

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>