Mannen praten niet over het feit dat barbertje gaat hangen

De slogan van mijn weblog zou natuurlijk zijn: ‘Let’s talk about sex’ naar het geweldige nummer van Salt ‘n Peppa. Maar niet alleen over de leuke kanten, probeer ook eens wat meer te praten over dingen die lastig zijn.

Vooral mannen vinden het eng om iets over hun seksleven en seksbeleving te praten. Zo zeer, dat ze liever pillen slikken wanneer ze een erectieprobleem hebben………..

60% van de mannen krijgt medicijnen van de huisarts als ze hem niet omhoog kunnen krijgen of houden. Ze nemen hun seksuele partner niet mee en willen niets weten van psychische kanten.

Toch is er in veel gevallen niets mis met hun lijf, maar zit het probleem tussen de oren. Ik zou persoonlijk liever willen weten wat er aan de hand is dat seks niet lukt in plaats van pillen slikken. Maar de meeste mannen slikken liever een pil dan dat ze gaan praten. Voor hen die er wel over durven te lezen: erectie.info

Lees ook:Aspirine en Ibuprofen kunnen erectieproblemen geven
Lees ook:Hoeren zoenen niet
Lees ook:Mannen in de frust of de pil van vrouwlief wel werkt
Lees ook:Britten neuken zich een versuffing buiten de deur
Lees ook:Pas op voor neppe erectiepillen!

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Mannen praten niet over het feit dat barbertje gaat hangen

 1. Bart

  Er is helemaal niks fout mee om met je partner over erectiestoornissen te praten, integendeel.
  We praten wél over hoe we onze worstjes of patatjes gebakken willen hebben, over tandverzorging, over kleren, over interieurinrichting.
  Dus ook over seks en wat er bij komt kijken.
  Ik ben 51 jaar. Alles werkt nog prima, alleen…de jongste jaren kende ik diverse jongere vriendinnetjes. Van 35 tot 45. Wat stelde ik vast?
  Mijn jongeheer was telkens ijdelijk “weerspannig”… Hoe jonger & aantrekkelijker het vriendinnetje, hoe zwakker erectie. Ik snapte er niks van. Ik had er wel erg veel zin in, maar het lukte niet meteen.
  Ik praatte er met mijn huisarts over, en die stelde me gerust.
  Ik praatte er telkens ook met meisjes over en ook zij waren telkens vol begrip. We stoeiden en amuseerden ons te pletter zonder penetratie.
  Wat bleek? Het zat idd ergens tussen mijn oren. Ik had een vorm van faalangst gekoppeld aan mijn princies ivm seksuele intimiteit: ik ga alleen tussen de lakens als ik me “thuis” voel bij een vrouw.
  Een (nutteloze) hormonentest bracht het ultieme “bewijs”: met mij was niks aan de hand. Integendeel: ik ben niet alleen behoorlijk vruchtbaar, maar ook erg potent, viriel voor een vijftiger. Ik was als de dood dat ik de (jonge) vrouwtjes onvoldoende zou kunnen plezieren. ZIJ hadden er, één na één, geen erg in dat ik geen fenomenale erectie had de eerste paar keer. (Op één vrouw na die vond dat het de eerste keer al meteen “moest”.)
  Na enkele nachtjes samen was de seks ten slotte zo leuk en vrijden we uren aan één stuk door dat ik steevast hetzelfde mocht horen: dàt heb ik voordien met geen enkele man mogen beleven…
  Als dat geen compliment was. Sedertdien heb ik geen schrik meer… en ik blijf bij mijn principe: heel intiem worden is prima, als je elkaar wat beter kent (gGeen one night stands). En dat praten “wonderen” doet in bed!!!

    /   Reply  / 
 2. jakobien

  mooi verhaal! praten in bed, niet meteen erop op de eerste date en uren lang vrijen: besta jij echt?? ;-)

    /   Reply  / 
 3. Bart

  Op enkele tikvauten na én mijn naam, is alles wat je hierboven leest authentiek
  (persoonl. ervaringen, principes, leeftijd.
  Ik heb altijd het gevoel gehad een levend anachronisme te zijn. Ik kreeg een streng katholieke (Vlaamse) opvoeding en slaag er toch in vanuit mezelf te leven én met anderen proberen rekening te houden, dus ook je partner, zonder jezelf te verliezen.
  Alle gekakel over de nieuwe man, de metroseksuele man, de überseksueel, etc… Het gaat aan mij voorbij.
  Ik leef en beleef.
  Jij?

    /   Reply  / 
 4. jakobien

  haha, tikfouten zie ik door de vingers hier ;-)

  ik heb een vrije opvoeding gehad en probeer daarmee hier openheid over seks te promoten! persoonlijk sta ik daar uiteraard ook achter. al is op internet open over seks praten een stuk makkelijker dan in bed!

    /   Reply  / 
 5. Bart

  Dat praten in bed valt best mee, al mag het daar niet bij blijven ;-)
  Een bed is geen meubilair in een praatbarak, wel een dankbare werktafel in het atelier van de liefde.
  In Vlaanderen hadden we enkele jaren een campagne voor jongeren om “praten voor de seks” te promoten: “Eerst blabla, dan boemboem.” Die bleef lang hangen!
  Bedoel je dan dat je hier (anoniem) makkelijker over seks praat dan irl?

    /   Reply  / 
 6. jakobien

  haha, das een goeie: eerst blabla, dan boemboem. die mag wel op herhaling. ik praat hier niet echt over seks eigenlijk: ik schrijf alleen dit blog elke dag vol. daar zit zeker ook eigen ervaring/mening in, maar echt intieme dingen vertel ik hier nooit: daar ben ik net iets te traceerbaar voor!

    /   Reply  / 
 7. Bart

  via een datingsite praten mensen (mannen zowel als vrouwen) makkelijk over hun seksbeleving, hun voorkeur en afkeer dan irl. terwijl we het ook tss de lakens graag naar onze zin hebben.
  wat houdt ons tegen? opvoeding? gêne?
  je wacht er toch best niet mee tot je 5 jaar samen bent. voor je het weet ben je uitgeblust of al een hele tijd fout bezig.
  zet dàt dan maar even weer recht!

    /   Reply  / 
 8. Annabel

  ben ik zwanger?
  net ongesteld..
  voor ongesteld geneukt ?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>