Dwarsleasie patiënten die de seks weer voelen

Nederlandse artsen van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht en de Isala Klinieken in Zwolle zijn erin geslaagd het gevoel terug te brengen in de penis van een aantal mannen met dwarslaesie of een open rug……….

Zij verbonden hiervoor een zenuw die normaal naar de lies loopt met een zenuwuiteinde dat uitkomt in de eikel.

De operatie is vooralsnog alleen mogelijk bij jonge mannen met een dwarslaesie of open rug onder het niveau van de borstkas, zei kinderuroloog Tom de Jong van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht donderdag. Nederland heeft volgens hem een primeur met deze operatie.

Zowel bij een dwarslaesie als bij een open rug kan het gevoel van de penis verdwijnen of afwezig zijn. “Deze mannen hebben wel erecties en kunnen klaarkomen, maar het is frustrerend dat zij er meestal niets van voelen.”

De operatie is in het kader van het promotieonderzoek van De Jongs voormalig arts assistent Max Overgoor inmiddels bij 15 jonge mannen uitgevoerd. Twaalf van hen hebben inderdaad gevoel gekregen. Aanvankelijk voelde dat alsof hun lies werd aangeraakt, maar na verloop van tijd corrigeren de hersenen dit en hebben ze gevoel in hun penis.

Lees ook:Penis-operatie na dwarslaesie lijkt hoopvol
Lees ook:Mannen met dwarsleasie kunnen gevoel in penis terugkrijgen
Lees ook:Operatie voor vrouwen met dwarslaesie die gevoel in vagina terugbrengt
Lees ook:Kijkoperatie bij liesbreuk verbetert seksleven mannen
Lees ook:Antidepressiva voor vroege klaarkomers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>