Praten over seksverslaving in de kerk

Geen instituut dat er zo mee worstelt als de kerk: seks. Het blijft een onderwerp waar religie niet echt goed raad mee weet. Christenen in het noorden van ons land pleiten nu voor het praten over seks en seksverslaving…………..

Ze weten dat ‘het niet mag van God’, maar ze hebben er toch last van: ook christelijke mannen kunnen zichzelf soms niet bedwingen en gaan naar een prostituée. Erover praten lijkt Erik de Vos, directeur van Terwille, christelijke verslavingszorg voor Noord-Nederland, het beste.

Hij wil met een speciale ‘Week van de verslaving’ de verslavingsproblematiek extra voor het voetlicht te brengen. Niet alleen alcohol- of drugsverslaving zorgt voor veel ellende, ook seksverslaving is een groot probleem waarmee duizenden mensen worstelen, ook christenen.

Erik de Vos zegt daarom: “Haal seksverslaving uit de taboesfeer en creëer openheid binnen de kerk.”Naar schatting zo’n 5% van de bevolking kampt met seksverslaving. Dat zijn rond de 800.000 mensen. Ook christenen dus.”

Lees ook:1 op 3 seksverslaafden is vrouw
Lees ook:Wanneer ben je seksverslaafd?
Lees ook:Ook christelijke jongeren doen aan webcamseks
Lees ook:Seksverslaving is een ziekte
Lees ook:Bestaat seksverslaving eigenlijk wel?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>