Vreemdgaan is levensgevaarlijk

Aha! Vandaar dat sommige mannen sterven in de armen van hun minnares: vreemdgaan is namelijk veel belastender voor het hart dan seks thuis.

Geldt ook voor vrouwen, neem ik aan. Vreemdgaan vergt namelijk tot eenderde meer energie dan seks met de eigen partner………

Vrijen met een ander is qua inspanning te vergelijken met spitten in de tuin, terwijl seks in eigen huis overeenkomt met douchen.

De Zweedse cardioloog Lars Ryden stelde na onderzoek vast dat het risico op een beroerte of een infarct stijgt als men overspel pleegt.

Als je stiekem seks hebt met iemand anders dan je eigen partner, wordt de hartspier extra belast door de psychologische spanning over de geheime verhouding.

Lees ook:Sekstips voor (ex-) hartpatiënten – Pas op met overspel!
Lees ook:Overspelige seks veroorzaakt hartinfarcten
Lees ook:Juist de macho-mannen doen het meest aan veilige seks
Lees ook:Vreemdgaan ‘overkomt’ de meesten
Lees ook:Vandaag is het Grote Vreemdgaan Dag!

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Vreemdgaan is levensgevaarlijk

 1. Josh

  Sorry hoor, maar ik ga al geruime tijd vreemd. Na 20 jaar huwelijk is de spanning op het sexuele vlak helemaal verdwenen en dat geldt niet alleen voor mij maar ook voor mn partner. Het verplichte nummertje om alleen maar in slaap te kunnen vallen. Zo heeft onze lieve heer het niet bedoeld.

    /   Reply  / 
 2. Jennifer

  Josh, gebruik een beetje fantasie ipv stiekume spanning, is ook lekker, geef ik toe, maar het is wel een wisselwerking. Mijn vriend is vreemdgegaan, terwijl ik toch echt niet van de verplichte nummertjes ben. Zijn enige fantasie bleek het stiekume te zijn…dan blijft het toch alleen maar bij op en neer, terwijl het toch zoveel meer kan zijn?

    /   Reply  / 
 3. Lotte

  Hey Josh, en bevalt het dan het vreemdgaan?
  Je hebt toch genoeg fantasie op het spannend te houden dacht ik zo.

    /   Reply  / 
 4. Josh

  Beste meiden, ook mn vrouw weet hier van, ze heeft zelf ook een vriend en geeft aan dat ze sinds kort weer vlinders in haar buik heeft. Kijk bij mannen gaat het vaak alleen om de sex en minder houden van. Bij vrouwen ligt dat anders. Alhoewel……

    /   Reply  / 
 5. Lotte

  Oh, het is inderdaad een manier van leven. Ieder voor zich zou ik zeggen. Ik vraag me altijd af waarom mensen bij elkaar blijven dan. Is het de veiligheid? En wat als je net als je vrouw ook verliefd wordt, of zit dat er bij jou niet in? Is scheiden dan geen optie?

    /   Reply  / 
 6. Josh

  Hoor eens, er is en vriendschappelijke band tussen ons en dat heeft voor ons beiden een belangrijke waarde. Waarom zal je alles overhoop gooien als dat nog niet hoeft. Zolang je maar dezelfde belangen hebt zien we beiden niet in waarom er gescheiden moet gaan worden. We hebben elkaar binnen het huwelijk meer ruimte gegeven en dat bevalt tot nu toe. Is dat zo vreemd?

    /   Reply  / 
 7. Lotte

  Nee, natuurlijk is dat vreemd, zo bedoel ik het ook niet. Maar omdat het in mijn naaste omgeving ook is voorgekomen ben ik soms nieuwsgierig naar het feit hoe verschillend er mee om gegaan wordt. Mag ik je vragen hoe oud jij en je vrouw zijn? Jullie zijn al 20 jaar getrouwd dus ben je in ieder geval zo’n 45 jaar?

    /   Reply  / 
 8. Lotte

  Ik bedoel : nee, natturlijk is dat NIET vreemd, sorry

    /   Reply  / 
 9. Renske

  Het gaat er niet om wat een ander vindt van vreemdgaan in een relatie. Zolang de partners goed met elkaar kunnen communiceren en beiden hiermee kunnen leven is het goed.
  Wel denk ik dat er rekening gehouden moet worden met de derde partijen in deze. Zolang ook naar die hierover duidelijkheid is, is er niets aan de hand. Mensen moeten hun eigen keuzes maken. Het wordt anders als er druk geworven wordt met een moedwillig verkeerd verhaal. Daar kunnen anderen ernstig door geschaadt worden. Dat is wel iets waar je bij stil moet staan als je vreemdgaan als levenshouding hebt.

    /   Reply  / 
 10. Josh

  Het lijkt erop dat je niet van een ander mag houden alvorens je de huidige relatie hebt verbroken, gelden hier bureaukratische regels voor. “Houden van” laat zich niet op het papier vastleggen. Komt van binnen uit. En voor de duidelijkheid weet mn vrouw van het bestaan van mn vriendien die ik overigens al een dik jaar ken.

    /   Reply  / 
 11. Renske

  Beste Josh, het gaat er niet alleen om of je vrouw ervan weet. Als je vriendin het ook weet en er vrede mee heeft is het toch ook goed? Je hoeft geen verantwoording af te leggen. En “houden van” is inderdaad niet te sturen. Dat overkomt je. Tenminste bij mij wel. Maar als ik zou weten dat diegenen niet “vrij” is, dan zou ik niet iets willen met hem. Zo steek ik nu eenmaal in elkaar. Daar hoef ik toch ook geen verantwoording voor af te leggen? Daarom is het ook zo belangrijk dat een vriendin in zo’n relatie van het begin af weet wat ze kan verwachten. Om teleurstellingen te voorkomen.

    /   Reply  / 
 12. Josh

  Mijn vriendin weet wat het betekend om een verstandshuwlijk te hebben waar emotie en liefde niet meer gedeeld kunnen worden. Waar alleen maar ruimte is voor zakelijke en geldelijk waarden.

    /   Reply  / 
 13. Renske

  Nu niet zielig gaan doen, je kiest er zelf voor om in die situatie te blijven.!!Blijkbaar vindt jij het financiele aspect ook zo belangrijk en kies je niet voor je vriendin. Tenzij ook zij voordeel heeft misschien van deze positie. Ik persoonlijk zelf zou emotioneel compleet kapot gaan. Als ik van iemand hou wil ik er ook compleet voor gaan, met alle voor en nadelen.
  “Kom leef met mij en wees mijn geliefde. We zullen de stormen hierboven uitdagen. We zullen honger hebben, tekort aan goud, maar geen tekort aan verhalen, eenmaal oud”
  Voor minder doe ik het niet!!

  voor een groot deel.

    /   Reply  / 
 14. Josh

  Prachtig gedicht, weet je ik zal er eens een nachtje over slapen! Maar je klinkt wel erg persoonlijk………

    /   Reply  / 
 15. Renske

  Wat kan ik zeggen… heb het net zelf meegemaakt.. Opnieuw vreselijk verliefd worden…de vlinders in je buik, het bijna niet kunnen geloven, zo mooi. En dan er achter komen dat hij getrouwd is en ook blijft…geen schijn van kans. Dat een relatie uiteindelijk niets wordt, tot daar aan toe, kun je niet van te voren weten of het echt goed klikt. Maar dit was echt heel erg laag…. vandaar…

    /   Reply  / 
 16. Jennifer

  Als je partner weet van een derde ga je dus niet vreemd en heb je gewoon een vrije relatie. Mijn ex-vriend ging wel vreemd, daarom is het nu mn ex….ga dan geen relatie aan, als je dat niet aankan…

    /   Reply  / 
 17. Pingback: Sekstips voor (ex-)hartpatiënten – Pas op met overspel! | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>