Vrijen als dieet en antidepressivum

Vrijen uit verliefdheid. Vrijen om leuke kindjes te maken. Of vrijen uit pure geiligheid.

Maar wat dacht je van vrijen op doktersrecept?

1. Met seks worden calorieën verbrand
Het is inmiddels wel bekend dat een goed potje seks zo’n 100 tot 200 calorieën kan verbranden. Tijdens de seks ben je met je hele lichaam in de weer, en omdat je er zo van geniet zul je ook doorgaan als je moe wordt. Je lichaam staat helemaal op scherp, en dat kost je energie.

Het helpt enorm als je actief seks hebt. Dus blijf niet liggen maar probeer samen leuke standjes die een beetje uitdagend zijn om vol te houden. Op die manier wordt seks niet alleen leuker en veelzijdiger, maar vorm je het om tot een heuse workout! Als jullie gemiddeld drie keer per week seks hebben verbrand je zomaar tot zo’n 600 calorieën op een héle leuke manier!

2. Seks verbetert het humeur
Veel mensen met overgewicht gebruiken voedsel om troost te vinden. Ze zijn zogenaamde ‘emotionele eters’. Als ze zich van streek voelen, eten ze bijvoorbeeld chocolade om weer een positief gevoel te ervaren. Als jij een emotionele eter bent vind je het bijvoorbeeld pas gezellig met een ‘koekje of een chipje’ erbij. Je eet niet omdat je honger hebt maar omdat het je plezier geeft en vervelende gevoelens zoals stress en verdriet onderdrukt.

Omdat seks goed is voor je humeur zul je tot een paar uur erna niet hoeven grijpen naar eten omdat je je lekker voelt. Seks werkt enorm stress- en angstverlagend waardoor je vaak niet eens meer een reden hebt om emotioneel te eten. Bovendien zijn goedgemutste mensen ook eerder geneigd om gezonde keuzes te maken. Als je niet lekker in je vel zit pak je liever een colaatje uit de koelkast dan dat je een verse smoothie gaat staan maken.

3. Seks vergroot het zelfvertrouwen
Waar een goed humeur je korte tijd beschermt tegen emotionele vreetbuien zorgt een stevig zelfvertrouwen voor een duurzame bescherming. Als je je goed over jezelf voelt zit je lekkerder in je vel en zul je minder emotioneel eten. Door met je lichaam bezig te zijn leer je meer van je lijf te houden. Als je je lichaam respecteert zul je er minder snel ‘rotzooi’ in gooien en automatisch gezonder eten.

Seks is zo’n beetje de meest lichamelijke activiteit die we in het dagelijks leven ondernemen. Als je merkt dat je partner van je lichaam geniet geeft dat je zelfvertrouwen. Je voelt je sexy en aantrekkelijk. Dat zelfvertrouwen helpt je in je afvalpoging.

4. Seks stimuleert het gehele ‘genotscentrum’
Behoeftes worden in de hersenen gereguleerd door één gebied. Als je iets lekkers eet zoals chocolade wordt er een stofje aangemaakt, waardoor je je bevredigd voelt. Uit onderzoek blijkt dat dit gebied in de hersenen niet kieskeurig is in wat er bevredigd wordt. Zo kan het zijn dat je naar eten grijpt terwijl je eigenlijk dorst hebt, of dat je honger verdwijnt bij het drinken van water.

Door seks te hebben is het mogelijk om je trek te bevredigen, omdat dit stofje in je hersenen wordt verspreid. Hierdoor blijft de zin naar eten of zoetigheid langer weg middels flink tekeer te gaan in de slaapkamer!

Lees ook:Vrouw blijft wel 12 uur happy na de seks
Lees ook:2 cheeseburgers bevatten het genot van 1 orgasme
Lees ook:Hoe je seksueel burn-out gaat
Lees ook:Adembenemende SM zorgt voor braindamage
Lees ook:Fris en fruitig vrijen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>