Gezonde vrouwen hebben meer seks

We denken vaak dat de lust van vrouwen minder wordt, als haar kinderwensen zijn vervuld en ze ouder wordt. Uit onderzoeken blijkt nu echter dat niet de leeftijd van een vrouw een rol speelt voor haar libido, maar veel meer haar gezondheid…………….

Er zijn genoeg vrouwen van 60 jaar en ouder die nog steeds net zoveel behoefte hebben aan seks als eerder in hun leven. Dit blijken de dames te zijn met een goede mentale en fysieke gezondheidsstatus.

Het werkt blijkbaar 2 kanten uit. Want seks is goed voor je gezondheid en door die gezondheid krijg je weer meer behoefte aan seks.

Cijfers van deze studie van de Universiteit van Californië te San Fransisco:

De meest genoemde redenen om niet seksueel actief meer te zijn, waren: gebrek aan interesse (39%), geen partner (36%), fysieke problemen bij de partner (23%), het gebrek aan interesse in seks bij de partner (11%). Slechts 9% van de vrouwen noemde de eigen fysieke problemen als reden.

Voor dit onderzoek werden 1977 vrouwen tussen de 45 en 80 jaar ondervraagd over hun mentale gesteldheid, fysieke gezondheid en hun seksleven. Tweederde van de vrouwen is getrouwd of woont samen.

Illustratie: Ook de cosmetica-industrie en de marketingboys ontdekken de stralende, sexy oudere vrouw. Werden de huidverzorgingsprodukten voor ‘rijpere vrouwen’ vroeger aangeprezen door jonge popjes waar nog geen rimpeltje op te bekennen was; vandaag de dag stappen vrouwen van 50+ glimlachend uit hun broek en bloes voor het oog van de camera. Deze ‘calendargirls’ zijn onderdeel van een campagne voor DOVE-ProAge, gemaakt door Fe België.

Lees ook:Na borstkanker hebben vrouwen meer begeleiding nodig op seksueel gebied
Lees ook:Seksproblemen na kanker
Lees ook:Mannen hebben om zin te krijgen in seks ook wat vrouwelijk hormoon nodig
Lees ook:Vrouwen met veel mannelijke vrienden hebben betere seks dan ‘gilrlie-girls’
Lees ook:Praat tijdens de daad en de seks wordt beter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>