Genitale piercing: doen of niet?

Piercings zijn behoorlijk ingeburgerd. Genitale piercings zijn echter nog uitzonderlijk.

Sommigen zweren erbij. Ze zouden de seks intenser maken……….

Er is van alles op de markt: kraaltjes, pareltjes en ringetjes die je kunt laten steken door schaamlippen of clitoris. Maar ook door het scrotum of zelfs dwars door de eikel.

De meest populaire piercing is de Prince Albert. Dat is een ring die door de onderkant van de eikel loopt en langs de urinebuis weer naar buiten komt.

Intussen is er ook een vrouwelijke variant op de markt, de Princess Albertina, die de urinebuis doorboort en vlak erboven tussen de schaamlippen weer naar buiten piept.

Het klinkt een beetje naar je moeder, maar als je dit graag wilt: bezint eer ge begint!

Het aanbrengen van een genitale piercing doet matig tot veel pijn. Vervolgens duurt het weken tot maanden voor de wond genezen is, afhankelijk van de plaats. In die periode moet je de boel goed ontsmetten en is seksuele onthouding noodzakelijk.

Vervolgens moet je je piercing goed blijven verzorgen. Hij moet dagelijks grondig gereinigd en ontsmet worden. Zo blijft het risico op infecties laag.

Aan genitale piercings zijn meer risico’s verbonden. Zo kan een condoom gemakkelijk scheuren. Aangeraden wordt om er 2 over elkaar te gebruiken. Ook kun je natuurlijk je partner ermee verwonden of pijn doen. Maar er zijn er die dat nou net weer opwindend vinden.

Sommige mannen met een Prince Albert kunnen niet meer strak plassen. De straal is omgebogen of gebroken, waardoor ze genoodzaakt zijn om in dameshouding te gaan.

Tenslotte hebben vrouwen met een Albertina vaker last van blaasinfecties.

Natuurlijk geldt dit voor alle piercings en tatoeages, maar zeker hierbij: laat je niet door de eerste de beste piercingshop in een achterafstraat doorboren. En schroom niet om je huisarts om advies te vragen. Die zijn heus wel wat gewend!

Bron: Gezondheidsnet

Lees ook:Heeft Stacey Rookhuizen een vagina-piercing?
Lees ook:Geld stinkt; je krijgt er genitale wratten van!
Lees ook:‘Hoi, Ik heb genitale herpes, hoe is het met jou?’
Lees ook:Na vulva-kliniek nu ook penis-poli geopend
Lees ook:Genitale herpes als gevolg van orale seks met een koortslip

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Genitale piercing: doen of niet?

 1. alberttheprince

  Dit is dikke onzin zeg!
  Natuurlijk moet je er goed over nadenken en niet even impulsief laten piercen, maar uit ervaring kan ik vertellen dat de enkele seconden pijn niet opwegen tegen het feit van trotse bezitter te zijn!!
  Genezing ging erg snel en plassen deed ik toch altijd al zittend, dus is ook geen probleem.
  Kortom: dit artikel heeft een negatieve insteek!

    /   Reply  / 
 2. maagd maria

  willen jullie nog meer soa’s???!!!
  2 condooms over elkaar is ten strengste verboden
  alleen maar meer kans dat ze scheuren

    /   Reply  / 
 3. Élena

  Behoorlijk negatieve insteek en slecht advies. 2 Condooms over elkaar geeft nog meer kans op scheuren (trouwens onnodig aangezien er geen scherpe stukjes aan een goed sieraad zitten) en de meeste huisartsen weten niks van piercings.
  De Albertina is een van de ingrijpendste bij de dames, terwijl deze bij de heren juist een van de minst heftige is, lekker om daar maar meer te beginnen.. not!
  Een horizontale of verticale clithood is een prikje van twee seconden en genezen in een week of 3, iig oppervlakkig. Je mag geen seks hebben vanwege de hygiëne de eerste paar weken en omdat een verse wond makkelijker uitscheurt, maar maanden geen seks is dikke onzin.

  Doe aub jullie onderzoek fatsoenlijk voor je met een dergelijk artikel aankomt.

    /   Reply  / 
 4. Piercinglover

  Ik heb nog maar een maand een PA en bij het zetten ervan voelde ik wel even pijn maar ook een heerlijke sensatie. De enige vraag die ik had was of het voor mijn vrouw ook echt lekker zou zijn. Dat is inmiddels allang geen vraag meer. We hebben al een afspraak gemaakt voor het oprekken en het plaatsen van een piercing met een behoorlijk grotere diameter. We hebben altijd goede seks gehad maar dit slaat alles. Het heeft weer zoveel ruimte voor experiment… Wat mij betreft een echte aanrader dus.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>