Heb jij de G-spot gespot?

In de jaren ’50 vestigde Beverly Whipple, professor aan de Amerikaanse Ritgers University aandacht op de ontdekking van de Duitser Ernst Gräfenberg.

Die beweerde dat vrouwen een bepaalde erogene zone hadden die hen tot een climax kon leiden, de zogenaamde G-spot, met de G van Gräfenberg.

Massaal gingen vrouwen en hun partners op zoek naar dit lang over het hoofd geziene plekje dat zich een paar centimeter de vagina in zou bevinden…………….

Whipple onderzocht zelf 400 vrouwen en gaf veel publiciteit aan de ontdekking. In de jaren die volgden, werd er vaak gediscussieerd over het al dan niet bestaan van de genotszône.

Wetenschappers verbonden aan het King’s College in Londen, namen nog maar eens 1800 Britse vrouwen onder de loep. En opnieuw is het G-spot-war in wetenschapsland, vertelt The Sunday Times vandaag.

Hieruit zou geen enkel bewijs voor de G-spot gekomen zijn. Had de G-spot bestaan, dan zouden eeneiige tweelingen er beiden eenzelfde melding van moeten maken, omdat zij hun DNA delen. Dat bleek echter niet het geval te zijn. Ongeveer 56% van alle ondervraagden gaf aan een G-spot te hebben, maar zij bleken vaak jonger en seksueel actiever te zijn.

“Vrouwen mogen dan zeggen dat het bezit van een G-spot samenhangt met dieet of lichaamsbeweging, maar in werkelijkheid is het vrijwel onmogelijk er concrete sporen van te vinden”, aldus professor Tim Spector. “Dit is verreweg het grootste onderzoek ooit en het toont duidelijk aan dat het idee van de G-plek puur subjectief is”.

Aan het onderzoek namen ook tweelingen deel. Als een vrouw beweerde dat ze de plek had, moest haar tweelingszus deze eveneens hebben omdat ze dezelfde genen delen. Dat bleek niet zo te zijn.

Beverly Whipple beschrijft de studie als foutief. Ze beweert dat er met bepaalde seksuele technieken geen rekening werd gehouden. Lesbische vrouwen werden ook niet ondervraagd. EN: ”Er is geen rekening gehouden met het feit dat tweelingen doorgaans niet dezelfde seksuele partner hebben”, vult ze nog aan.

In het Journal of Sexual Medicine, dat de resultaten van de Britse studie publiceerde, is al aangekondigd dat een groot debat zal worden georganiseerd met G-gelovigen en G-ongelovigen.

Heb jij de G-spot al gespot? Hieronder deskundige vrouwen aan het woord. Dr. Ellen Laan van het AMC en Madeleine Vreekamp van Mail&Female Amsterdam.

Lees ook:De 8 soorten orgasmes van een vrouw
Lees ook:Frankrijk gelooft in G-spot!
Lees ook:Seks voor gevorderden: vind de PS spot!
Lees ook:Daphne Bunskoek heeft de G-spot gevonden
Lees ook:De G spot: vrouwen hebben em gevonden, maar de wetenschap nog niet

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Heb jij de G-spot gespot?

  1. Pingback: Waar zit die G-spot dan? Routebeschrijving bijgevoegd! | Seks

  2. Pingback: Daphne Bunskoek heeft de G-spot gevonden | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>