Het belangrijkste orgaan bij een orgasme is je brein

Het echte geheim van een riijk seksleven met veel klaarkomen, zit tussen de oren.

Dit geldt voor vrouwen nog meer dan voor mannen.

Zo maakte Lady GaGa bekend dat zichzelf een orgasme kan denken wanneer ze wil……….

Wetenschappers betwijfelen of dit mogelijk is. Zij zijn al lang geïntrigeerd door vrouwen die beweren dat ze zichzelf een orgasme kunnen denken, zonder dat er enige lichamelijk contact aan te pas komt.

Enkele jaren geleden begonnen onderzoekers scans te maken van wat er in de hersenen van vrouwen gebeurt op het moment van een orgasme.

“De pleziercentra van de hersenen geassocieerd met een seksueel hoogtepunt lichten op bij vrouwen die zichzelf een orgasme denken, op dezelfde manier als bij de degenen die dat door lichamelijk contact doen”, aldus professor en auteur van ‘De wetenschap van het orgasme’ Barry Komisaruk.

De vrouwen die hij onderzocht raakten allemaal op andere manieren in extase.

“Sommigen gebruikten een combinatie van ademhalingsoefeningen en inbeelding, terwijl anderen ook hun bekkenbodemspieren trainden. Deze fantasieën waren uniek voor elke vrouw. Sommigen gebruiken erotische scenario’s, maar anderen gingen eerder de romantische toer op: zij beeldden zich in dat hun geliefde lieve woordjes fluisterde. Anderen gingen voor meer abstracte sensuele ervarigen.”

Seksexperte Alan Riley zegt dat de vrouwelijke seksualiteit moeilijker en emotioneler is dan de wetenschap beseft.

“Er is een grote focus op het lichaam en de lichamelijke reacties. Maar voor veel mensen, zeker bij vrouwen, speelt het brein een even belangrijke rol.” Dit kan goed nieuws zijn voor 40% van de vrouwen die het moeilijk hebben een orgasme te krijgen.

Uit hersenscans blijkt dat tijdens seks de hersenengebieden die verantwoordelijk zijn voor angst, stress en emoties zich ontspannen en ook een piek bereiken tijdens het orgasme. Volgens sekstherapeute Paula Hall komt dit doordat vrouwen zich ontspannen en veilig moeten voelen om er ten volle ervan te genieten.

Lees ook:Hersenonderzoekster scant eigen orgasme
Lees ook:Vrouwen gaan inderdaad ‘out of control’ als ze klaarkomen
Lees ook:‘Van porna gaan vrouwen slechter zien’
Lees ook:Wat een orgasme allemaal met de hersenen van een vrouw doet
Lees ook:Mannelijk en vrouwelijk orgasme: de verschillen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Het belangrijkste orgaan bij een orgasme is je brein

  1. Pingback: Symposium: het grootste seksorgaan is ons brein | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>