Wat een orgasme allemaal met de hersenen van een vrouw doet

Veel bezongen is het stofje dat in chocolade zit.

Dit heeft een vergelijkbaar effect op de hersenen van een vrouw als klaarkomen.

‘Goede seks zorgt ervoor dat een vrouw slank blijft’, zeggen ze weleens.

Want een regelmatig orgasme maakt een vrouw gelukkig en gezond en daardoor heeft ze geen behoeftes aan allerlei slechtigheid.

Nou mannen: u weet wat u te doen staat!

Het blijkt dat er wel 30 gebieden in de hersenen betrokken zijn bij een vrouwelijk hoogtepunt………

Onderzoekers van de Rutgers Univeristy in New Jersey lieten 8 vrouwen zichzelf bevredigen onder een laken terwijl ze in een MRI-scan lagen.

Sommigen kwamen al na 5 minuten klaar, anderen deden er 20 minuten over. In die periode registreerde de scan elke 2 seconden de hersenen om te zien welke hersengebieden actief worden.

2 minuten voor het orgasme worden de beloningscentra in het brein geactiveerd, iets dat meestal gebeurt bij eten en drinken.

Vlak voor het hoogtepunt, werden ook andere delen in de hersenen geactiveerd zoals de sensorale cortex die alles regelt dat met aanraking heeft te maken, en de thalamus die signalen doorstuurt naar de lichaamsdelen.

Wanneer het hoogtepunt eenmaal is bereikt, worden ook emotionele gebieden geactiveerd, met als laatste de hypothalamus, het controleorgaan van het brein dat zowel honger, dorst, vermoeidheid als de lichaamstemperatuur regelt. Tegelijkertijd wordt nog een plezierzone geactiveerd, samen met de zone die het geheugen regelt.

Het patroon dat in kaart werd gebracht was bij alle 8 vrouwen hetzelfde. Hoewel deze groep zeker niet representatief is, kan men ervan uitgaan dat dit bij alle vrouwen zo werkt. De kaart dient om vrouwen met een laag libido of seksuele problemen te helpen door in de hersenen te kunnen aanduiden waar het misloopt.

De wetenschappers zullen ook het mannenorgasme in kaart gaan brengen, om de sensaties in de hersenen te vergelijken. Over het algemeen wordt aangenomen dat een vrouwelijk orgasme langer duurt en dat zij sneller meerdere hoogtepunten na elkaar kunnen hebben.

Lees ook:Clitoraal orgasme onder scan geeft nieuwe medische inzichten
Lees ook:Vrouwen komen door masturbatie anders klaar dan door seks met partner
Lees ook:Hersenonderzoekster scant eigen orgasme
Lees ook:Van een orgasme word je slimmer dan van sudoko
Lees ook:Daarom is een orgasme het lekkerste op aarde

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wat een orgasme allemaal met de hersenen van een vrouw doet

  1. Pingback: Hersenonderzoekster scant eigen orgasme | Seks

  2. Pingback: Mannelijk orgasme geeft genot, vrouwelijk orgasme maakt verliefd | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>